29 oktober 2013

Geen wind en geen regen

Het regent bijna nooit is een vaak besproken item, vooral in de fietswereld en het klopt, het regent inderdaad bijna nooit. Vanmorgen even op een heen en weertje naar de Zuidoost, Remco terug van vakantie en Tiny aan de beterende hand allemaal positieve berichten. Toen ik wakker werd om iets na zessen regende het en nadat ik de krant “uit” had en de lichamelijke versterkingen tot me had genomen in de vorm van een normaal ontbijt en een paar “bakkies” koffie was het allang weer droog. Maar het was nog veel te vroeg om op pad te gaan dus alle gelegenheid om de banden weer even bij te pompen tot, voor 7 bar. en achter 5 bar. ziezo klaar voor vertrek. Hoe zal het gaan na ruim 10 dagen verslappen van de beenspieren we zullen het ervaren. Zo rond 10 uur leek het mij redelijk om van start te gaan, net buiten Middenmeer toch de eerste paar spatten en daar bleef het bij echt een paar spatten, het stelde niks voor. Het gaat weer in een rap tempo en na zo’n 30 km bedacht ik dat ik mogelijk de wind mee had, bij serieus controleren waar de wind weg kwam bleek ik toch schuin tegen te hebben, het gaat dus goed met mij ook na een poosje niet fietsen. Aangekomen in Zuidoostbeemster was de ervaring  dat ik om heb moeten rijden in verband met omgevallen bomen die werden geruimd. Bij Tiny aangekomen koffie en kletsen met Remco over zijn vakantie. Hij was met Eric en Patricia en de kinderen naar de Kaap Verdische eilanden geweest en het is aan zijn kleur te zien dat het daar goed toeven was. Zo rond 1 uur ben ik weer vertrokken richting Middenmeer, en waarom zou je rechtstreeks gaan als het ook met een omweg kan. Dus via Purmerend langs het Noordhollandskanaal richting Oost en West-Graftdijk en zo via Alkmaar en “De Waard” richting Obdam en zo weer naar de thuisbasis. Bij de foto’s zit er één met voor mij grote vraagtekens, van wat voor soort boom is dit een “vrucht” ik denk dat het iets met de Catalpa familie heeft te maken ? Wie weet komt er een deskundig oordeel, niet dat het zo belangrijk is maar meer weten is nooit verkeerd. In Oost en West-Graftdijk worden de oevers verstevigd met damwand wat een hele klus is die nogal wat verkeershinder veroorzaakt, maar goed de lucht veranderde steeds en toch kwam ik weer droog over ook na 101 km.

4 opmerkingen:

marcel beekmans zei

geen wind?

ik heb vanaf Monnickendam tot Zaanstad recht tegen de wind in mogen stampen, en jawel die was er wel degelijk en hard ook

Adri Manhave zei

Hoi Pé,

Ik weet nog uit mijn wedstrijdperiode dat het soms goed is even een weekje niet te fietsen, dan word de "batterij" weer eens flink opgeladen.
Met die boomvrucht kan ik je helaas niet helpen, ik ben niet echt een botanicus.
Die storm heeft redelijk huisgehouden zo te zien, wij hebben er hier gelukkig niets van mee gekregen.

Groeten, Adri.

marcel beekmans zei

een week niet fetsen Adri?
umm nu ga je rare dingen zeggen hoor:P

Adri Manhave zei

Hoi Marcel,

Dat was in m'n wedstrijdperiode, en dan was het meestal als we even een tussendoor vakantie hadden, anders kwam dat inderdaad niet vlug voor, dan hield het wel op met een rustdag.

Groeten, Adri.