22 maart 2017

Heen en terug bijna dezelfde route en onderaan een "toetje"


Het werd weer de hoogste tijd om een retourtje Middenmeer-Oudemirdum-Middenmeer te maken en het weer werkt er heel goed aan mee. Op tijd één en ander in de fiets en van start, na 2,5 km kom ik er achter dat ik geen telefoon bij me heb en dat ook mijn portemonnee nog thuis ligt, remmen, omkeren en meteen ophalen. Op de heenweg heb ik de wind mee en op de Afsluitdijk gaat het ”lekker” en iets voor Breezanddijk meen ik in de verte iemand op de racefiets te zien, heel, heel, langzaam kom ik dichterbij hoewel de teller steeds zo’n 38 tot 40 km aangeeft lijkt hij toch weer uit te lopen. Ondertussen weet ik dat het er twee zijn en dan, na een paar kilometer, kom ik snel dichtbij de gang lijkt er wel uit bij de mannen.

 Na de sluis en het viaduct aan de Friese kant van de dijk weet ik het zeker het zijn de Dirken, Dirk Steltenpool en Dirk de Vries, de éne haast onherkenbaar ingepakt en de ander met flink zweet op de kop. Ik rijd heel even met ze op en ga dan weer verder, vooral nu de wind ongunstig van voren komt zijn zij zwaar in het nadeel dus vlot “vlieg” ik bij ze weg op naar Oudemirdum. Bij Bianca is het net als altijd gezellig en we kletsen over van alles en nog wat. Ik heb nog even overwogen om onderlangs te gaan maar besluit toch om dezelfde weg terug te nemen.


Op afstand even een foto maken van Workum en later op de Afsluitdijk van de ingepakte hefgedeelten van de spuideuren die gereviseerd worden.

Bij Den Oever meteen naar de herplaatste “Rode Vuurtoren” in vaktermen is dit een lichtopstand. Hij staat nu op de “kop” van de haven en het is of hij daar altijd al heeft gestaan. De mannen van de Genie hebben goed werk geleverd.
Als hij binnen staat zie ik dat de GPS  en de teller van de fiets weinig verschil laten zien over 164 km is het verschil slechts 100 meter.

Nu nog iets wat ik jullie niet wil onthouden, dit las ik gisteren op Facebook, ik heb er van genoten het is een uitspraak van "Mijn vriend van langs de weg" de man waar ik vaak over schrijf en waar ik geregeld contact mee heb, Albert van Dijk.

Geen opmerkingen: