01 maart 2017

Middenmeer-Oostzaan-Middenmeer


Het weer viel  mee vandaag, ja er komt wel regen maar dat is pas vanavond laat plus wat extra wind maar als het zover is hoop ik te slapen. Ik wist dat Tiny in Oostzaan zou zijn dus dan is dat de bestemming voor vandaag.
Ik ga op de heenweg via Middenbeemster dan ga ik, als hij er is, even bij mijn klussende zwager langs die de woning van één van zijn zoons aan het verbouwen/herstellen is. Hij is er dus stoppen en even bijkletsen en daarna via Purmerend naar Oostzaan.
Toen ik van huis ging was er volop zon, bij Middenbeemster was hij er af en toe en nu ik bij Oostzaan in de buurt kom lijkt het wat somberder te worden. Bij het oppasadres, omkleden en dan is er koffie, heerlijk. Even later komen de jongens uit school en is de tafel gedekt, na dit gebeuren ga ik weer richting Middenmeer met eenklein ommetje via “Het Twiske” waar ik zie dat ook hier de mollen flink bezig zijn, toevallig stond er gisteren en vandaag iets in de krant over de schade door mollen en hoe men ze tegenwoordig bestrijden kan.

Ik vervolg mijn route en ga met een omweg naar “De Zaanse Schans” waar het niet druk is en kom iets verder door
Wormer en Jisp waar ik al een hele poos niet ben geweest. Het fietst overal heel gemakkelijk en zo rond half 4 ben ik in
Middenmeer waar de berm langs de Hoornseweg er mooi bij ligt met de gele krokussen en in de garage staat de teller op 129 km voor vandaag.

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

In welke krant stond het artikel over mollenbestrijding? Ik ben continue in gevecht met die beestjes.

Wim zei

@Wim:
Weet je niet hoe je mollen het beste kunt bestrijden?

Gewoon door de regenwormen weg te jagen ;-) Net zo simpel.