21 maart 2017

Zon dus ook jong leven.


Het weer is weer omgeslagen en de stemming bij menigéén ook denk ik. Wat een verschil als de zon erbij is alles bloeit weer op lijkt wel.

"De Beste Stuurlui ...."

vanaf kasteel Radboud ook dezelfde "mannen"

Ik ga weer een rondje maken en start richting Medemblik en neem een klein stukje voetpad over de dijk naar de kop van de haven waar “De Beste Stuurlui …” nog steeds de zaak goed in het oog houden, ook vanaf de andere kant is het een “dapper” stel in 1989 gemaakt door Jan van Velzen uit Onderdijk i.o. van de gemeente Medemblik t.g.v. 700 jaar Medemblik. In Wervershoof is Ben niet thuis maar Aad en Ans wel dus even een koffiestop en dan weer verder via Hauwert, Nibbixwoud en Wognum waar het voor auto’s moeilijk is om door te komen gezien de weg er helemaal uit is, ook bij mijn leverancier van die heerlijke appels zal het niet lukken.
Water overloop in de Wogmeer 

De haas is het "haasje"
Dan door de Wogmeer waar het waterhoogte verschil goed is te zien bij de overloop. Even verder zie ik een haas die denk veilig en ongezien te kunnen genieten van de zon, slechts een foto en hij is weer helemaal vrij.
Heerhugowaard buitenom
Later door de Heerhugowaard en richting Oude-Niedorp waar ik even bij mijn neef het erf op ga. Pé Kamp is alleen, Corry had iets anders, maar Pé zit op de bank en is pas geopereerd  en heeft een nieuwe knie, het gaat vrij goed met hem en morgen gaan de hechtingen eruit.
Nog geen uur oud

en meteen een bezorgde moeder

Maar de voedselbron is snel gevonden

En als ze een ruime week verder zijn is alle geboorteleed vergeten
Al pratende hoor ik dat hij, ondanks het niet meer zelfstandig ondernemen, nog druk is met de schapen die om deze tijd af en toe de nachtrust verstoren. Zijn zoon die vlakbij woont is net nog geweest en rond  het middaguur is de “veestapel” weer wat groter geworden, vannacht 1 dood lam en 1 gezonde en net 2 gezonde lammetjes die nog maar amper beseffen dat ze over enige tijd schaap heten. Een aantal foto’s maken en dan op huis af waar de 77 km voor vandaag een eind maken aan dit rondje.

Geen opmerkingen: