13 maart 2017

"Wij met z'n drieën mogen ook niet klagen"zei Elly.


De lente is echt begonnen, tegen de tijd dat het weer minder zal worden kunnen we altijd nog onze instelling  wijzigen. Voorlopig hebben we dit en dat was meteen mooi genoeg om een heen en weertje naar Dronten te maken. Ik had laatst mijn laatste o-ringen gebruikt die om het tandwiel zitten wat de ketting onder de stoel naar beneden pleegt te houden en meteen maar weer wat reserve besteld bij Velomobiel in Dronten. Jammer genoeg was er iets fout gegaan en kwamen er 6 dunnere o-ringen dus niet klagen en gewoon een keertje omruilen voor de juiste dikte, en vandaag was het net zo’n dag om ze even om te ruilen. Het is verbazend stil op de hele route, weinig of geen scholieren en op de dijk was het al helemaal uitgestorven.
Bij Velomobiel is Allard bezig om een fiets in de kar te laden die gespoten moet worden en Eva is bezig met opruimen van nieuwe onderdelen. De gewenste o-ringen worden tevoorschijn getoverd en ik ben eigenlijk klaar. Dan zegt Eva, “Je doet toch nog wel even een bak koffie h” dus zat ik al heel snel aan mijn eerste bakkie van deze morgen. Ik had ondertussen wat droogs aangetrokken en besloot eerst Albert van Dijk te bellen in Kampen, mocht hij thuis zijn dan ga ik daar nog even heen. De telefoon gaat een hele tijd over maar wordt niet opgenomen dus zal Albert niet thuis zijn, jammer volgende keer beter zeggen we dan.
Ik heb nog een paar foto’s gemaakt van al het “lekkers” wat er stond en ben toen richting huis gegaan.Bij Lelystad maak ik een aantal foto’s van “kunstwerken” die me nooit eerder zijn opgevallen. En ook de “poepende man“ wordt nogmaals vastgelegd vanaf de Batavia-werf.

Later langs de dijk zie ik enorm veel zilverreigers en elke keer als ik in de buurt kom vliegen ze weg, op een bepaald moment vlogen er zo’n 20 van die witte beesten als escorte mee, snelheid ongeveer 35 km p/u. Uiteindelijk is het gelukt een foto te maken waar er een paar van die witte beestjes tegelijk op zijn te zien.
 En dan de verrassing van de dag, net na Medemblik, ik zie in de verte een paar Velomobielen gaan dus een tandje erbij en inderdaad mijn vermoeden was juist, Elly en Jules Boetekees onderweg naar huis van een rondje IJsselmeer, een meerdaagse. Toen ik Elly vertelde dat ik naar Dronten was geweest reageerde ze, “Nog even dan heb ik ook een Q4” er stonden er genoeg maar of de hare erbij stond wist ze niet. Toen ik vertelde dat “mijn vriend van langs de weg” niet thuis was  zei ze, “O die oudere meneer uit Kampen” inderdaad 92 jaar en nog steeds 1000 km in de week op de brommer, “Nou” zei ze “Wij met z’n drieën mogen ook niet klagen al gaan wij met de fiets” inderdaad dit drietal is goed voor 226 jaar als ik het zo ongeveer bereken, we klagen ook, niet zelfs niet na het ritje van vandaag wat is gestopt bij 170 km ontspannen kilometers.

Geen opmerkingen: