15 maart 2017

Wat is geluk ?


Mijn dag kan niet meer stuk, vanmorgen eerst onderhoud aan de fiets wat achteraf niet helemaal geslaagd is, ik denk dat de lagers in het achterwiel mij parten spelen. Dus maar een keertje naar Dronten fietsen denk ik, dan komt het vast weer goed. Als proefrit ging ik van huis om toch nog even van het mooie weer te genieten en meteen hopen dat het geluid over is, helaas af en toe was het er weer en toen bedacht ik dat het lager werk zou kunnen zijn.
Op mijn kleine rondje ging ik langs de Noorderdijkweg en zag dat het riet rondom “het gat” gemaaid was en dan zie je meteen de fundering van de boerderij die daar in op 17 april 1945 is weggespoeld door de “Duitse bezetter” aan het einde van de oorlog. Een stukje langs en door het Robbenoordbos en toen langs de haven van Den Oever waar ik niet verder kon door bouwwerkzaamheden bij de visafslag. Ik besloot om nog even te kijken bij de demontage van de rode vuurtoren die door mannen van de Genie van het leger verplaatst gaat worden naar een andere plaats aan het einde van de haven.


Als ik linksom ga naar de Afsluitdijk sta ik gelijk weer stil, je kan zoiets bijna niet geloven, er komt een meneer op de brommer aan en inderdaad “mijn vriend van langs de weg” Albert van Dijk uit Kampen. Hoe is het mogelijk, 2 tellen later en we zouden elkaar mis gereden zijn want op dat punt zou Albert linksaf gaan onder de A7 door richting Medemblik. Mijn en ook zijn dag is weer geslaagd echt “vrienden voor het leven langs de weg”. Uiteraard hebben we staan kletsen over hoe het over en weer gaat, Albert zei: “Ik ben nog hartstikke lenig alleen mijn ene voet wil niet helemaal meer zoals vroeger en af en toe laat mijn gehoor me in de steek, maar voor de rest alles oké” Na deze korte ontmoeting gaan we ieder weer onze eigen weg,Albert naar Kampen en ik nog even bij de “Rode Vuurtoren” kijken en dan naar huis.
Onder bij het fietstunneltje wat ik passeer zie ik 3 mensen met onvoorstelbaar grote lenzen op fototoestellen die wat futen vast leggen in paringsdans, ik ook maar even een foto meegepakt en zo kwam ik weer binnen na 48 km echt weer een ervaring met een gouden randje.

1 opmerking:

rob, nieuwegein zei

Bij mij zit er ook weer een tik in de fiets. Het geluid is gelijk aan dat van 6 maanden terug, dus ik vermoed ook nu weer de achteras. Voor mij dus volgende maand ook een retourtje Dronten.