13 juni 2017

Als herboren langs de weg.


Het is weer helemaal top, gistermiddag de verleiding niet kunnen weerstaan en toen de eerste 8 km voorzichtig afgelegd, het ging voortreffelijk en vandaag, met het voornemen om heen en terug naar Zwaag en Blokker te gaan is het ietsje groter of verder geworden, net hoe je het bekijkt. Eerst even “Miep Kraak” uithangen en na het stofzuigen enz. een bak koffie en dan omkleden in sporttenue. Wat weer een super gevoel de straat uit en via het fietspad langs de Flevoweg naar Twisk en Oostwoud waar ik via het fietspad richting Hauwert ga.

Een enorme trekker met maai inrichting doet goed zijn best en zo te zien helpt het prima, de berm is weer overzichtelijk als hij gepasseerd is. Via de Boekert naar Westwoud en door de Oudijk, op z’n Westfries “Ouwe Dik”  naar Zwaag om bij Leo en Riet even wat te drinken en dan door naar Blokker om bij zus Ria iets af te geven, ze is niet thuis maar het past door de brievenbus. Moet ik nu al naar huis vraag ik me af, nee, je rondje afmaken via Hoorn en de dijk naar Enkhuizen en Medemblik lijkt me het beste op dit moment.
Bij Ria maak ik nog even een foto van leuke bloemetjes in de tuin, over de dijk gaat het weer als vanouds, ik voel me weer een gelukkig mens, zon, zee en wind wat is het leven toch mooi. Als ik door Enkhuizen ga zie ik bij het station nog een velomobiel staan, hij gaat net weer van start, “La Fleche”.
Ik volg mijn vaste pad en als ik na Enkhuizen weer de ruimte heb op de dijk gaat de snelheid omhoog en zie ik beneden op de weg de andere velomobiel gaan, ik herken het voertuig uit een eerder ontmoeting, iemand die nergens op reageert en ook niet in is voor een praatje.
Bij de vuurtoren “De Ven” ga ik ook naar de weg en rijd achter hem aan, hij voert zijn snelheid op naar ruim 40 km en moet ervaren dat hij me niet kan “lossen”, jammer voor hem. Ik blijf op afstand en merk nogal wat wisselingen, dan weer 32 dan weer 38 en zo schommelt het geregeld op en neer. Eindelijk gaat hij een andere kant op, tenminste op Onderdijk gaat hij naar de ander kant van de weg en verlaat de parallelweg, ik ga door naar Medemblik en zie hem niet meer.
In de Wieringermeer is mijn laatste afslag via de Tussenweg waar de voormalige boerderij van de familie Sturm nog steeds gedeeltelijk overeind staat, oorzaak er zit binnen in de schuur een uil te broeden en dat geeft wat stagnatie bij de sloop, nog even geduld dus. En zo kwam ik weer thuis na 91 km die in de “boeken” gaan als “bijzonder” al bijna 4 weken “droog” staan en nu met een gemiddelde van 30,2 km thuis komen, heerlijk toch.

5 opmerkingen:

Belle zei

Goed om te lezen dat je weer fietst Pé! En fijn dat je conditie niet is 'vertrokken per paard'.

Paul van Roekel zei

zou dat een eigenbouw velomobiel zijn? Ziet er wat vreemd ;-) uit...

Paul van Roekel zei

Inmiddels via Google gevonden:

"Deze VM is een "zelfbouwproject" gemaakt door dezelfde persoon die ook
de mooie puntjes voor Optima maakt. Blijkbaar heeft hij er geen
bezwaar tegen als hij er meerdere zou moeten maken.
Het is een kuip met apart daarvan een driewieler. Mooi stylistisch
gevormd fietsje, zonder wachttijd (-;. Maar in vergelijking met een
Mango (vergelijkbare prijs) is het minder doordacht. Geen spatborden,
open achterwiel, dat soort dingen."

Pé Koomen zei

Paul deze man heb ik al meer ontmoet, hij staat niet open voor contact en het leuke vond ik dat hij me probeerde af te schudden. De fiets slingerde af en toe nogal hevig en later kwam ik er achter dat hij geen richting aanwijzer had en ook geen remlichten. In het dorpje Onderdijk ging hij vanaf de parallelweg schuin over naar de andere kant van de weg , in neem aan dat hij daar woont of op visite ging. Maar zo'n ritje was echt leuk, af en toe wat extra "gas" geven en dan weer opletten dat hij niet onverwacht in de remmen zou knijpen.

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, maak je het niet te gek, je bent nog in herstel!