27 juni 2017

Ik was ooit op de Mont Ventoux

Rondje van 89 km

Mensen wat vliegt die tijd toch voorbij, ook de dinsdag is weer bijna ten einde voor wat betreft “bezigheden buitens huis”. Ik ben wel weer even weg geweest en dacht even heen en weer te gaan naar Tiny in de “Zuidoost” maar ja, omwegen zijn mij niet onbekend en als ik dan daar toch ben kan ik meteen nog wel even een kleinigheidje proberen op te lossen.
Eén van de tuinlampen
Ik heb n.l. iets met lampen, soms doen ze het maar soms is er geen licht in te krijgen, misschien omdat ze in de tuin staan, maar m’n gepruts is beloond, de meesten geven licht er daar ging het om. Als ik later naar huis ga hoor ik een paar keer “ping” er is iets gemeld via de mobiel even stoppen en mijn nieuwsgierigheid wordt beloond.
Wat is er mooier, een vader met zijn 3 zonen
hebben de top van de Mont Ventoux gehaald.

En dan smaakt een biertje des te beter na afloop
De jongste broer van Tiny, Frans, is samen met zijn vrouw, Carin en hun 3 zonen, Freek Joost en Sjoerd, vandaag in Frankrijk de Mont Ventoux opgegaan met de racefiets en met succes naar de top. Zelf ben ik daar ook verschillende keren geweest, de eerste keer gestart in Malaucène naar boven, afdalen naar Bedoin en toen omkeren en weer omhoog om naar de auto te gaan, toen was ik dus al een beetje “gek”. Met mijn gedachten af en toe bij de fietsers, zwager Frans, Freek, Joost en Sjoerd,  ben ik toch weer veilig in Middenmeer aangekomen na 89 km over vlakke wegen.
Bloeiende aardappelen

Bloeiende aardappelen

Pootaardappelen selecteren
Onderweg zag ik nog wel verschillende aardappelgewassen in bloei staan met “blauwe” en “witte” bloemen maar ook werd er geselecteerd in de aardappelen vanaf de selectiewagen terwijl men vroeger dagen door een baan aardappelen liep met de zak op de rug met verwijderde planten.
Machinaal tulpenbollen oogsten, z.g. nettenteelt.
De tijden zijn veranderd net als met het oogsten van de tulpen, nu met nettenteelt en vroeger op regels van 1 meter breed netjes op “bedden” en dan zegt men soms nog “die goeie ouwe tijd” gelukkig zijn de tijden niet meer zo als toen, anders had ik nu geen Quest gehad. 

Geen opmerkingen: