14 juni 2017

Middenmeer Oostzaan Middenmeer


En weer is het voortreffelijk gegaan, even op en neer naar Oostzaan. Tiny had vandaag oppasdag en dan is het mooi als je daar dan even heen kan, dan heb ik in ieder geval een doel. De was hangt, de koffie heeft goed gesmaakt en ik voel me er helemaal klaar voor. Ik ga op de heenweg via de z.g. “Westelijke route” en terug langs de andere kant en met dit zeldzame weer is het eigenlijk nergens een probleem welke kant ik eerst neem. Als ik in Oostzaan aankom gaat Patricia net weg met de auto, op spreek haar nog heel even en dan vertrekt ze richting Den Bosch voor haar werk. Voor ik koffie drink eerst omkleden want alles is wat vochtig geworden onderweg.
Rond 12 uur gaat Tiny de jongens van school halen en samen eten we een broodje, waarna ik van Boris nog te horen krijg dat opa nog even moet zien hoe hij verkleed is voor het oefenen, met nog 10 makkers voor de musical op laatste schooldag, die komen zo hierheen en dan wordt het leuk.
Het bootje zal zo meteen wel weer door Bram van het slot worden ontdaan om samen met wat schoolvriendjes en vriendinnetjes langs ’t Twiske te varen. Ik ga weer huiswaarts en neem de route via de “Zaanse Schans” een klein ommetjes mag wel met dit weer.
Onderweg valt een enorme blauwe distel me op, mijn vader zou er geen rust van hebben, ik hoor het hem al zeggen : “Allemaal onkruid weg met die rommel”
Tegen de tijd dat ik Middenmeer nader lijkt het wel of de lucht wat begint te “smeren” de wolken zouden best wel wat onweer mee kunnen brengen, we wachten gewoon af. Eenmaal binnen is de teller toch weer over de 100 gekomen, het werd deze keer 116 km en heerlijk, dat kan ik je verzekeren.
Ook nog een stukje video van de passage van de Zaanse Schans

https://youtu.be/7gT2uvGcqyQ 

Geen opmerkingen: