15 juni 2017

Kleintje op en neer met omweg.

Ik heb weer genoten, zonder problemen rijgen de dagen zich weer aan één, de zon is er weer bij en ik heb weer zin. Was ik de laatste dagen al lekker bezig, vandaag ga ik even naar de “Zuidoost” om bij Tiny rondom het huis even het gras te maaien. Een normaal retourtje van 80 km dus schappelijk voor een herstellende patiënt zullen we maar zeggen. Ik ben er al op tijd en rond een uur of 10 is alles weer kort en netjes. Dan koffie met gebak want ondertussen zijn Leo en Riet ook gearriveerd en gaan de dames vandaag “winkelen” in Purmerend. Ik ga op de terugweg via Middenbeemster even naar Cor en Truus, het gaat met Cor niet zoals we graag zouden zien, ziekenhuis in en er weer uit en dat is zo al een aantal keren kort achter elkaar gebeurd, somber. Als ik er aankom kijken ze even vreemd op, ze zitten n.l. te wachten op de huisarts die zo zal komen, ik ben maar een paar minuten gebleven en heb ze alle sterkte gewenst. Daarna via De Rijp en nog wat omwegen richting Alkmaar en Heerhugowaard, hier is een perceel land onder water gezet en dat is dan meteen een mooie voedsel plek voor vele vogels. In de Wieringermeer weet ik een stel zwanen met pullen het waren er 7, één heeft het niet gehaald want het zijn er nu nog 6 die streng bewaakt worden door vader en moeder zwaan.
Na een kleine omweg is het dus ietsje meer geworden, net als bij de slager "mag het een ietsje meer zijn" n.l. 105 km, die zowel op de GPS als op de teller van de fiets weinig discussie zal opleveren, ze zijn voor mij gelijk.

1 opmerking:

Belle zei

Een collega van mij uit Heerhugowaard zag gisteren een 'gele banaan' fietsen met iemand erin met een helm op. Ze zongen een kinderliedje over een banaan. Ik zei al: dat kan Pé zijn geweest. Ze denkt nu dat ik alle velomobilisten ken.