15 november 2017

Het is me niet gelukt.


Het zat vandaag wel en niet mee, een op en neertje naar Oostzaan is niet het probleem, vanmorgen op tijd van huis om bij Tiny een bakkie te doen en meteen een kleinigheidje oplossen aan de fiets van Thomas. Op de rit er naar toe is het droog maar wel net aan, bovendien hangt er een nevel/mist die somber aan doet. Maar dat er geen wind is kan weer beoordeelt worden als een grote plus. Als ik aankom in Oostzaan is er in no time koffie in geschonken door Patricia die vandaag thuis werkt. Eerst omkleden in een droog “pak” en dan even rommelen aan de fiets van Boris, hij kwam vanmorgen terug van de fietsrit naar school omdat hij meende dat de ketting eraf gelopen was. Het bleek de Nexus 3 versnelling te zijn die alle grip kwijt was, nou red ik mezelf heel lang maar dit is nieuw voor mij. Onderzoeken hoe alles in elkaar zit en dan via internet de afstelling opzoeken, een fluitje van een cent. Alles precies volgens het montagefilmpje en advies van de mecanicien afgesteld en ingesteld, helaas geen meter grip hij draaide nog net zo “loos” rond als daarvoor. Dat probeer ik dan nog een aantal keren van voor naar achter en van achter naar voor enz. enz., het is me niet gelukt en dan blijft de echte fietsenmaker over waar Boris vanmiddag na thuiskomst uit school naar toe zal gaan. En zulke dingen zinnen me dan niet, ik deed het toch zoals voorgeschreven, waarom nou niet in één keer goed. De band plakken van Thomas zijn fiets is zo gepiept, dat is dan in elk geval wel gelukt.


Na de middag ga ik weer richting huis en omdat het niet koud is en wel droog ga ik deze keer maar weer eens via de “Zaanse Schans” het was er nog nooit zo rustig. Heel kort daarna begon het te motregenen en dat deed het nog na 119 km toen ik thuis was.

Volgens mij is de Quest blij dat hij naar binnen mocht. Ik heb voorlopig voor morgen een onderhoud en schoonmaak dag ingesteld, ik twijfel een beetje aan de hoedanigheid van de spaken en er zit nogal veel “bagger” in de wielkappen.

Geen opmerkingen: