15 mei 2018

Gewoon retourtje OudemirdumHet is weer een keer gelukt, op en neer naar Oudemirdum en slechts 10 km extra door een paar kleine afwijkingen van de route. Het weer is fantastisch en ik was mede daardoor al op tijd van start en kwam zodoende al om 8.45 uur in Oudemirdum waar Bianca al op weg was om te wandelen door het bos met haar schoonzus. Na een appje werd mij geadviseerd om maar aan te bellen want de jeugd zou nog wel plat liggen en inderdaad na één klein appje stond Thimo beneden en kwam al heel snel met koffie en even later verscheen ook Fleur op het “toneel”. We hebben gezellig zitten kletsen, Thimo heeft vanmiddag weer een examen en Fleur had vandaag een vrije dag , even later kwamen de dames ook alweer binnen en onder het genot van het zoveelste bakkie koffie met appeltaart en slagroom werd het een gezellig samenzijn.
Op de heenweg stopte ik de eerste keer bij Cornelis Lely en met de zon er achter kwam hij scherp in beeld net als bij mijn dochter waar het gras kort was en de vijver alweer flink bevolkt was.


Toen ik weer van start ging heb ik de route linksom genomen en de eerste stop was al na 100 meter bij de “wachttoren” nog stammende uit de oorlog, ik ben er ooit wel eens bovenin geweest maar nu is hij afgesloten zag ik wel.

Via het Huningspaed richting het “Rode Klif” waar nog een fietser zat bij te komen. Deze route wordt al min of meer vertrouwd en het zoeft erover alles langs de dijk door Stavoren op naar
Hindelopen, in Stavoren neem ik net als een aantal weken geleden de afslag naar links om langer langs de dijk te kunnen fietsen. Wat deze keer tegenviel waren de hekken met fietspoortjes die dicht stonden en het “rammelde” van de schapen met lammetjes wat ik niet had voorzien maar na 5 of 6 van deze obstakels kwam ik weer op bekend terrein en kon het “gas” er weer op.
Op de Afsluitdijk moet ik vrij lang wachten voor de brug die geopend is voor de zeilbootjes en vrachtschepen maar eenmaal weer van start gaat het weer super tot ik in de verte een ligfiets aan zag komen, nooit verwacht dat Elly alleen op pad zou zijn maar toch is dat waar. We hebben even staan kletsen en ze vertelde dat ze naar Friesland naar een camping ging en morgen weer door richting Groningen, even bij haar broer langs en dan weer afzakken naar huis. De Q4 bevalt prima want de hele kampeer uitrusting kan er gemakkelijk is en zelf een luifeltje, omdat de berichten naar het eind van de week minder worden, om onder te schuilen, zo zie je maar Elly Boetekees is niet voor één gat te vangen als Jules op St.Maarten verblijft. Nog even doortrappen en ik ben weer thuis waar de teller voor vandaag op 170 km is gestopt .

1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Beste Pé . Ben je op de hoogte van het ongeluk van Jan Geel? Lees bericht op ligfiets.net. Groeten Kees,