24 juli 2018

Koel langs het water maar het water was weg.



Ik ben er weer na een dag verzuim, maar verzuim met een gegronde rede, Tiny vierde haar verjaardag en dan is het een klein beetje “hooitijd” d.w.z. er komt heel veel familie, vrienden en kennissen en dan loop je wat af met koffie, gebak enz. enz. om kort te gaan het was een geweldige dag en allemaal in de tuin van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes. Dan, als iedereen weg is, opruimen afwassen enz. zodat er ‘s morgens geen spoor meer van de vorige dag te zien is en even nagenieten onder het genot van een bakkie koffie.







 Toen het vanmorgen zo ver was om de fiets uit de garage te halen was het middaguur niet ver meer en besloot ik een klein rondje te maken langs het water, leek me met dit warme weer een redelijk koel vooruitzicht, helaas er was geen water alleen een vieze gore stank van rottende planten of i.d. op naar Den Oever. Het was laag water maar zo laag zag ik het nooit eerder. Hier en daar lag nog een “sloep” op het droge zo ver als ik kon zien geen water. Op het stuk waar een betonnen waterkering is gemaakt ben ik even het wad opgelopen, waar normaal water staat kon ik nu een heel eind het Wad op. Later in de Wieringermeer nog een stuk langs de haven van Oude Zeug gereden waar nu ander bezigheden zijn als bietenladen.

De akkerranden zijn op vele plaatsen ingezaaid met verschillende bloemenzaden wat een kleurig geheel geeft. Eenmaal thuis was het net 55 km, toch nog weer even de benen kunnen strekken.


Geen opmerkingen: