19 juli 2018

Week afsluiter



Ik heb dorst, hoe kan het ook anders met dit weer en dan ook nog een beetje druk op de pedalen. Op het moment van vertrek geen bewust doel voor ogen en dan wordt het vaak het HEM-rondje deze keer in omgekeerde volgorde.
Als ik nog niet eens één kilometer van huis ben sta ik al stil, er zit een meneer in de bocht van het fietspad en er staat ook nog iemand naast, de doorgang is smal en ik rem flink af en vraag als ik stil sta of ik kan helpen. Dat is niet aan de orde zegt de zittende meneer, ik rust even uit van mijn wandeling en zo staan we al snel met z’n drieën te kletsen over van alles en nog wat. Wonderlijk de man met de fiets komt van Texel  heet Eelman en zoekt een kennis in Middenmeer, de zittende meneer komt uit Medemblik en heet Koomen, overigens geen familie, en is onderweg naar Medemblik, hij heeft er al 50 km opzitten en was vannacht vertrokken en oefent voor een wandeltocht van 100 km, n.l. “De 100 van Leeghwater” vanuit Zuidschermer die 16 november 2018 wordt gehouden/gelopen.
Bij Onderdijk zie ik dat het “kleine zeetje” steeds kleiner wordt door de droogte de watervogels moeten het ermee doen.



Over de dijk loopt het super en in Enkhuizen stop ik even op de punt van de haven naar het IJsselmeer. Na het vaste bakkie kibbeling van de visboer ga ik weer verder over dijk richting Hoorn.
Ook langs de dijk is het slecht gesteld met de vogelbroedplaats binnendijks waar bijna de helft ook droog is komen te liggen.
Later, net voor Berkhout, zie ik dat er naast de “woonunits” voor buitenlandse werknemers ook een behoorlijke uitbreiding wordt gemaakt met het bedrijf zelf.
En in de polder zie ik het op diverse plaatsen behoorlijk stuiven, één van de veroorzakers is een combine die graszaad aan het oogsten is. En dit was het dus weer voor deze week, 94 km wat het weektotaal op 503 km brengt, ’t is goed zo.

Geen opmerkingen: