31 juli 2018

Zondvloed onderweg



Een rustige dag in het vooruitzicht, tenminste zo ziet het er wel uit, de zon schijnt weinig of geen wind en de koffie smaakte weer goed dus klaar voor een rondje trappen. Eerst even naar broer Ben, niet thuis wat mij niet verwonderd sinds hij een “beetje” een vriendin heeft. Dan door naar Margriet waar de koffie met koek er weer vlot ingaat om vervolgens te bedenken dat ik wel via Hoorn enz. het vaste rondje kan gaan maken.

Na Scharwoude kom ik op de dijk en kort voor Hoorn begon de lucht wat te betrekken waardoor er even later een paar grote druppels vielen. Eén blik opzij leerde me om de kap maar op te zoeken en daardoor het hemelwater buiten te houden. Toen ik stilstond en was uitgestapt om de kap te pakken bleek het een “nieuwe zondvloed” te zijn, voor ik weer binnen zat stonden de plassen al in de Quest, wat een stortbui, niet normaal. Even na Hoorn was het weer droog en veranderde alles weer in een soort tropische situatie, warm en zonnig.




Bij Enkhuizen een bakkie kibbeling om de “motor” van brandstof te voorzien en bij de haven een paar foto’s maken van een paar “Ouwe brikken” die nog voldoende drijfvermogen hebben. Ook zag ik de sluizen op de dijk naar Lelystad weer eens van een andere kant en later was het uitzicht op de dijk richting Andijk haast onwerkelijk blauw na zo’n enorme hoosbui rond Hoorn.
Thuis bleek dat hier ook flink water was gevallen, 13,2 mm regen is weer mooi meegenomen, net als de 105 km van vandaag waarbij ik onderweg een foto heb gemaakt van de teller op dat moment, 20.000 km plus de 100.000 km die hij al had verzameld waarna hij opnieuw begon te tellen, onvoorstelbaar 120.000 km met deze fiets en hij rijdt nog als nieuw.

Geen opmerkingen: