04 juli 2018

Middenmeer-Oostzaan en terug met een klein ommetje.



En weer ging het prachtig, eerst in en om huis wat onderhoud plegen en dan koffie en omkleden voor weer een nieuw “avontuur”. Het is woensdag dus Tiny vervult haar “plicht” weer als oppas oma in Oostzaan, net zo’n ritje op en neer. Er valt weinig te beleven op de rit in zuidelijke richting en zo kom ik rond kwart over 11 , half 12 op mijn bestemming aan. Zoals altijd heeft Tiny koffie en dat gaat er altijd in. Patricia met haar collega hebben thuiswerk en na die begroet te hebben hoor ik dat ze nog een klein vraagje heeft. Een kleinigheid die ik voor de lunch heb gefikst en zo zitten we even later met een heel “koor” bij de blokhut op de vlonder aan het water te lunchen. Als iedereen zijn bestemming voor de middag heeft aangekondigd besluit ik om ook weer mijn weg te kiezen richting het noorden van de provincie.



Ik ga maar weer een keer via de Zaanse Schans en daar is het , mede door de vakantieperiode en het mooie weer, uitzonderlijk druk, dus even rustig aan.


Dan via Wormer en Jisp naar Purmerend en dan via Middenbeemster op huis af.



In Middenbeemster eerst nog even stoppen, er staan een stuk of 6 echt ouwe auto’s geparkeerd bij de “ijsboer” heel begrijpelijk met dit warme weer.
De rit gaat verder voorspoedig en in de Wieringermeer zijn op diverse plaatsen de telers bezig de aardappelpercelen van water te voorzien wat echt nodig is en zo kom er ook aan deze rit weer een einde na 124 km.


Geen opmerkingen: