16 juli 2018

Rondje als vanouds




Laten we het maar niet over het weer hebben want daar raak je nooit over uit gepraat, dan te koud dan te nat nu te droog nu te zonnig en ga zomaar door. Ik was op tijd wakker en om kort te gaan, ruim half 7 ging ik van huis voor een rondje over de dijken en om half 2 was ik weer thuis, niks mis mee. Op de heenreis nergens moeten stoppen voor bruggen of sluizen en ik kon overal zomaar doortrappen.
Bij de Maxima centrale even stoppen en een foto maken om die meteen even door te sturen naar Oudemirdum via de app met de vraag of daar iemand thuis zou zijn. De reactie kwam meteen, tot 10 over 11 maximaal want dan moet ik met Thimo naar Sneek voor zijn eerste autorijles, haal je dat ?
Geen probleem zelfs nog even stoppen bij Johan van Dijk de steenzetter en horen hoe het met vader Albert van Dijk gaat. En daarna door naar de Ketelbrug om deze keer via Emmeloord te gaan, de vorige rit ging ik via de dijk door Urk en dan naar Lemmer, voor de afstand is het om het even, ook nu was het 205 km en dat was het via Urk ook meen ik.
In Oudemirdum even een bakkie doen en dan weer door naar Middenmeer, toen ik op de sluis reed bij Den Oever zag ik een gele Mango staan en wat bleek, André Dronkers uit Julianadorp hield even pauze.
Volgens André hadden ze bij de visboer ook ijs, helaas dat was niet het geval maar in Middenmeer bij “Jan Patat” was er genoeg en een hele grote had ik wel verdiend vond ik op dat moment nog slecht 1 km van huis stond de teller op 204 km.

1 opmerking:

André Dronkers zei

Hoi Pé
Het is een Strada ;-)
IJs heb ik er vroeger wel eens gezien maar dat kunnen de mensen daar ook ergens anders vandaan hebben
Ik had wel ijs gehad van ze om de vis koud te houden

Groeten, André