10 januari 2019

Even twijfelen en dan gaan

66 km


Zwaagdijk was tegen maar ze komen toch

Het was vanmorgen echt weer zo van zal ik gaan of blijf ik binnen, zwaar bewolkt en volgens de buienradar geen goede vooruitzichten op droog weer. Gelukkig heb ik na in huis met stofdoek en stofzuiger te hebben “gespeeld” de stoute schoenen aangetrokken en met af en toe een paar spatten een heerlijk rondje gemaakt. Het lag in de bedoeling om via Obdam naar Wervershoof te gaan en dan bij een paar zussen langs te gaan. De eerste was niet thuis en in Wervershoof was er meteen koffie met koek.
Een "doenige"zus
Mijn oudste zus en haar man Piet, waar ik al een hele poos niet was geweest, is altijd al erg “doenig” geweest, mijn zus bedoel ik. Met Kerst kregen we al een kaart die bij het lijstje zelfgemaakt werd vast gezet en nu was ze bezig met een andere hobby, hoe bedenkt een mens het. Met plasticstukjes en naald en draad wordt onderhand een heel dorp in elkaar gezet/geprutst. Piet zei al, “Zenuwenwerk waar je ’s nachts niet van kan slapen” maar hij is dan ook de rust zelve. Ik heb daar een tijdje gezellig gezeten en ben vervolgens weer richting Middenmeer gegaan.
Opperdoes

Opperdoes
Door Opperdoes, waar bij de entree van het dorp vanaf Medemblik nog altijd een paar leuke beelden staan.
Magneetje vastzetten

Magneetje vastzetten
Als ik thuis ben heb ik me voorgenomen om meteen het magneetje aan de spaak beter vast te zetten, onderweg valt af en toe de teller weg en als ik dan de magneet controleer is hij elke keer verdraaid en gezakt. Eerst los, schoonmaken en weer plaatsen nu meteen een stukje tape om hem extra te borgen op zijn plaats. En dat alles na 66 km met af en toe een beetje motregen.

Geen opmerkingen: