02 januari 2019

Verkenningstocht

72 km

“De beste wensen” heb ik nu wel genoeg gehoord, het is de hoogste tijd om de benen weer een keer te strekken onder de “polyestermantel” van de Quest. Vanmorgen was ik nog min of meer optimistisch en had in mijn hoofd om het jaar goed te beginnen door op en neer te gaan naar Oudemirdum. Maar aangezien ik vaak heb aangegeven dat ik een mooi weer fietser ben en als het dan regent is het snel bekeken, niet naar Friesland. Zo tegen half 11 was het al langere tijd droog dus het moet nu mogelijk zijn om een ritje te maken in een andere richting.
De nieuwe stek in Alkmaar

met onderin de garage
Laat ik eens richting Alkmaar gaan om poolshoogte te nemen van de “stek” waar mijn zoon en lieve schoondochter dit jaar komen te wonen. Door verplaatsing van zijn werkplek naar Haarlem is dit een goeie oplossing en beide zitten straks op ongeveer gelijke afstand van hun werk, de éne naar het noorden en de ander naar het zuiden. Ik had het eerst bekeken op de kaart en vastgesteld dat het ongeveer tussen St.Pancras en Alkmaar in lag, mooi aan de buitenkant van de stad. Omdat ik een aantal jaren in Broek op Langedijk mijn werk had was de route simpel, via “Broek” naar St.Pancras wat aan Broek op Langdijk vastligt en dan voor de spoorwegovergang naar rechts dan moet ik er ongeveer zijn en dat klopte helemaal, een mooie stek zoals ik dat als leek kon beoordelen. Even een paar foto’s maken en dan een rondje creëren wat mij meestal niet moeilijk afgaat.
Het bleef droog, hoewel het spannend werd.
Richting de buitenkant van Alkmaar/St.Pancras naar Heerhugowaard en dan ook nog even bij zus Gerda aan in Obdam, koffie met cake en slagroom gaat er altijd in. Onderweg nog een paar keer aan het weer getwijfeld maar met een paar spatten was dat verder redelijk te noemen.
Schapen in hoog gras


Ze worden steeds brutaler ...

.. op hooguit 3 meter afstand bleef hij gewoon zitten

De schapen rond Abbekerk lopen in het hoge gras en hebben genoeg te vreten zo te zien net als de halsbandparkieten de afgelopen dagen in de “Zuidoost”.
Al met al werd het vandaag een proefritje van 72 km en het lijkt me goed te zijn afgegaan, morgen maar weer als alles goed gaat.

Geen opmerkingen: