09 mei 2011

Nelis is nog heel druk bezig






En weer is het maandag en weer heb ik het geluk dat ik weer een heerlijk rondje kon wegtrappen. Na een enorm gezellig familie weekend en het Drentse Diever waar we van alles hebben gedaan onder uitzonderlijke omstandigheden m.b.t. het weer en de omgeving was het vanmorgen mijn eerste klusje om wat foto’s van dat weekend op CD te zetten en bij de familie rond te brengen. Dat rond brengen gaat dan vanaf Middenmeer naar de Bangert in Blokker/Zwaag en vervolgens door Zwaag en uiteindelijk naar Zuidoostbeemster. Als ik thuis de was aan de lijn heb hangen ga ik me omkleden en al heel snel zit ik in de fiets. Na enkele kilometers begint het ietsje te regenen maar niet zo dat de kap er op moet, op verschillende adressen is men niet thuis dus op naar de volgende en zo ben ik binnen de kortste keren van de 8 CD’s af, ja de familie is nu eenmaal groot. Als ik bij Tiny kom in Zuisoostbeemster regent het “pittig” en sluit ik de fiets af met de kap enz. ook nadat we iets hebben gegeten wil het nog niet droog worden en bekijken we samen de foto’s van het afgelopen weekend op de pc. Als ik besluit om toch te gaan is het nog steeds niet droog maar met de kap erop valt het allemaal wel mee. Ik ga via Middenbeemster naar De Rijp en moet daar omrijden omdat de weg is afgesloten en zo kom ik via wat omwegen in Oost en West-Graftdijk waar ik richting Alkmaar en de Heerhugowaard ga, op de Noordschermerdijk zie ik een paar wielrenners die pech hebben, ik stop even om eventueel hulp te bieden maar de mannen hebben alles alweer gerepareerd of vervangen en zijn klaar, wel zijn ze meteen erg geïnteresseerd in de Quest en alle plussen en minnen worden nog eens op een rijtje gezet. Ik maak een foto van de mannen en vervolgens ga ik weer verder. Als ik net de spoorwegovergang ben gepasseerd zie ik voor mij in de verte een witte ligfiets rijden, als ik dichterbij kom zie ik dat het een Mango is uiteraard afremmen en even aan elkaar voorstellen, Nelis Bakker is de naam, nooit eerder ontmoet en al rap ontstaat er een druk gesprek, wat blijkt Nellis had al jaren het idee, “Ik wil eigenlijk ook wel eens in zo’n ding rijden” en zo begon het. Nelis had al eens tegen zijn vrouw gezegd, “Straks lig ik langs de Krusemanlaan en gaan ze mij voorbij en dan heb ik er nog nooit in gereden” Ja als je daar eenmaal bent is het meestal het einde, ik weet dat daar een begraafplaats is en Nelis woont in de Heerhugowaard, dan is het duidelijke taal. En zo is het zo ver gekomen, ondanks dat Nelis zijn vrouw nog zei: “Ja maar je bent al 75” . Hij is nog erg actief, hardlopen in de duinen, fietsen op de racefiets en mooi kalm toeren met de “Sinner Mango” Ik heb voor mezelf vastgesteld dat het leven nog heel veel in petto kan hebben als je niet achter de geraniums gaat zitten. Na 109 km was het voor vandaag einde oefening maar wel weer met vele positieve ervaringen.

3 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Deze Nelis is dus de oudste Velomobiel rijder in Noord Holland. Ik ben hem hier op de Middenweg ook tegengekomen, maar ik was toen op de bukker . Groeten Kees.

Pé Koomen zei

Hoi Kees,

Een man met humor anders zeg je niet"Als ik straks langs de Krusemanlaan lig rijden ze me allemaal voorbij en dan heb ik er nog niet in gereden"

gr.Pé

Gerrit zei

Deze redenering was voor mij ook de reden om een velo te bestellen , niet dat ik van plan ben om al "te gaan" maar een familielid ging vorig jaar op 45 jarige leeftijd en dan ga je nadenken , waarom uitstellen?straks kan het misschien niet meer.