21 december 2013

Een terugblik met wat getallen


Het moet er toch weer van komen, de laatste schrijfbewegingen voor 2013, weer een jaar naar de “knoppe” en zo gaat dat al jaren achter elkaar. Ook bij de teller van de Quest gaat het gelukkig onverminderd door en ik hoop dat ik nog jaren vooruit kan, voor mijn gevoel nog zo’n 27 jaar als ik mijn streefgetal wil halen en dat ben ik nog steeds van plan. Gistermorgen was ik bij een zwager van mij die 20 december zijn verjaardag viert en nadat ik die gegevens nog eens terug zocht van vorig jaar op deze dag, en nu de laatste getallen van dit jaar er naast zet dan zie ik dat ik afgelopen jaar precies 14.019 km met de Quest heb rondgereden. En weet je wat het wonderlijke daarbij is, nog geen kilometer spijt dat ik ooit ben begonnen met zo’n super voertuig. Nu ik van alles een beetje op een rijtje aan het zetten ben kom ik een serie getallen tegen , zoals,  de eerste Quest werd opgehaald op 23 november 2005 en die heeft mij blij gemaakt totdat ik hem tegen de zijkant van een rijdende auto tot stilstand bracht en heb ingeleverd met 54.206 km op de teller. Gelukkig zonder zelf lichamelijk iets op te lopen, behoudens een deuk in mijn ego. De Quest waar ik nu nog steeds heel blij en gelukkig mijn ritjes mee rondtoer heeft op dit moment 57.604 km verzameld, met een beetje optellen en delen kom ik dan over de laatste 8 jaar op een gemiddelde per jaar van 13.976 km . Als ik dan globaal de dagen probeer op te tellen na aftrek van vakantie(s)  en feestdagen weekenden enz. enz.  dan blijven er gemiddeld zo’n 160 dagen over en dan zou ik elk ritje gemiddeld  70 km afleggen van minimaal een 40 km tot maximaal een ruime 200 km.
Dus zomaar wat getallen die verder niks zeggen maar die wel aantonen dat een velomobiel een prachtig voertuig is waar jong en oud mee uit de voeten kan, een heel jaar door onder alle weersomstandigheden. Rest mij alleen nog de verwijzing naar de bewerkte foto hierboven en laten we zeggen , misschien volgende week nog een kleine “stuiptrekking”, maar anders tot volgend jaar.

5 opmerkingen:

Willem zei

Dag Pé,
Leuk die getallen zo ik zit er een ietsje boven voornamelijk woon-werk en regelmatig een tourtje tussen de 80 en 200 km. Dit jaar één keer 240 km. achter elkaar zonder echt een stop alleen twee keer sanitair en eiglijk best goed bevallen op wat branderige voorvoeten na. Ben het helemaal met je eens het zijn "fijne bakken" waar we mee fietsen vooral goed beschermd tegen de Hollandse weers omstandigheden. Als het zonnetje er wel volop is dan is de vollblut of omgebouwde "race"ATB met smalle slicks ook een fijn alternatief voor een langere (niet woon<>werk rit.
Fijne dagen!

Wim zei

Wat een afstanden Pé. Ik ga toch zeker wensen dat ik over een jaar of 30 ook zulke afstanden kan afleggen.

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Indrukwekkende getallen voor iemand van jouw leeftijd! Ik wil je hierbij ook fijne dagen en het beste voor volgend jaar toewensen!

Groeten, Adri.

liegender_robert zei

Hoi Pè,

ich wünsche Dir noch viele glückliche Kilometer. Ich haffe in Deinem Alter auch noch so viel fahren zu können.

Unknown zei

Hey Pé,

Ik wens je het komende jaar nog vele mooie kms in je Quest veel plezier en schrijfgenot, zodat ik met véél plezier je blog verder kan lezen.
Nog een leuk eindejaar en prettige feesten.

Joachim.