09 december 2013

Gewoon een ritje op maandagmorgen


Vandaag is het goed gegaan, geen lekke band, niet in een sloot geen ander ongemak en alles zoals het hoort en zelfs het geplande ziekenbezoek is goed gegaan. Ben en Riet waren thuis, vorige week was hij voor controle naar het ziekenhuis en vandaag zit hij zoals het voorlopig wel zal blijven aan de stoel gekluisterd zoals men dat dan soms zo mooi kan zeggen. Ik merk wel aan Ben dat het echt een zware opgaaf voor hem is, niet in beweging en steeds op diezelfde plaats moeten blijven, het is voorlopig niet anders en met geregeld visite is het voor hem een beetje acceptabel hoewel Riet bijna constant met de koffiepot blijft lopen. Na mijn bezoek ben ik met wat omwegen kris kras door West-Friesland gereden en juist die wegen en paden ingegaan waar ik normaal niet kom en zo kom je toch weer wat andere dingen tegen, o.a. een flink aantal zwanen en in een sloot op 25 meter afstand zwommen er zeker net zoveel. Later toen ik langs “Het Weeltje” reed op Zwaagdijk zag ik dat de, na de storm half stuk gewaaide bomen, weer redelijk de toekomst tegemoet kunnen groeien. Weer verder dwars door het land over het "Over de Leek" fietspad zag ik weer bomen die rechtop stonden. En dat deed me meteen denken aan de bomen bij de entree van Middenmeer, zouden ze al zijn bijgewerkt of is de nieuw gevormde gemeente “Hollands Kroon” te groot geworden en is de zoveelste blunder van deze fusie weer aangetoond, straks maar even kijken en eventueel een foto maken. Ik heb nog niet één positief geluid gehoord maar daartegenover geregeld klachten van een slecht functionerend “apparaat” dat Hollands Kroon wordt genoemd. We wachten maar weer gelaten af tot er iets gaat verbeteren en ik ben er zeker van dat binnen een jaar deze aanblik wel zal zijn aangepast aan de regels van de “geleerden”. Overigens was  het fietstochtje heerlijk af en toe zon en gemiddeld genomen goede wegen, hoewel je niet te veel van de doorgaande routes moet afwijken want daar zijn de wegen af en toe wat dicht geslibd in woord en beeld. Al met al was ik weer vlot thuis en stond er 75 km op de dagteller.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Pe,
Ik lees je blog graag, doch wil als medewerker van hollands kroon toch graag even reageren op je kritiek over de bomen die volgens jou nog niet ontdaan zijn van de gebroken takken. Zou het ook kunnen zijn dat deze bomen van een andere beheerder zijn? Denk hierbij aan de Provincie.
Ze staan n.l. niet op grondgebied van de gemeente............
Groet, henno

Pé Koomen zei

Dag Henno,
Als je dan zo trots bent op jouw Hollands Kroon zou ik alles in het werk stellen om de gemeente een beter aanzicht te geven en die instanties benaderen om na zo'n lange periode deze troep op te ruimen.
Gr.Pé

Anoniem zei

Hoi pe,
Jammer dat je op dit punt zo kortzichtig bent en conclusies trekt die niet altijd correct behoeven te zijn.
Verder heb je nog steeds een leuk blog.
Gr. Henno