22 maart 2018

Oefenen voor de Texel ToerVandaag maar eens reclame maken voor de tocht van a.s. vrijdag, “Goede Vrijdag” de jaarlijkse “Texel Toer” vanuit Twisk start bij Matthijs Leegwater. Als alles goed gaat dan ben ik ook van de partij en proberen we, op de terugweg als laatste stop, (voor de liefhebbers) bij mij thuis nog iets te gebruiken in de vorm van koffie, thee of een glas fris met eventueel koek als laatste krachtbron om weer bij Matthijs in Twisk te eindigen. Vandaag heb ik nog een klein oefenritje gemaakt om vooral voor die vrijdag van volgende week niet helemaal achteraan te “bungelen” en anderen tot last te zijn.  Het was maar kort, slechts 63 km maar het “smaakte” weer goed, ik ging van huis met een zwaar bewolkte lucht en toen ik thuis kwam scheen de zon, wat wil je nog meer.Nog geen 10 km van huis meende ik iets tussen de bomen van de Zuiderkwelweg te zien wat me niet eerder was opgevallen, staan daar schuurtjes vroeg ik mij af. Dus even een paar honderd meter linksaf, de witte boerderij die een herkenbaar punt is als je de polder binnenkomt, toen bewoond door Teun Vermaat en later door Jan van Bergen maar dat is allemaal al zo’n 40 à 50 jaar geleden, staat er nog steeds en daar tegenover achter wat struiken en bomen staan 6 “vakantie” onderkomens, is me nooit eerder opgevallen. Via Medemblik even doorrijden naar Bovenkarspel,
ik ga over het fietspad achter de dorpen langs en zie dat het overal bijna vol is gebouwd. Vervolgens naar Zwaagdijk en via het “Egboetswater” op naar Middenmeer.


De weg naar het natuurgebied is geblokkeerd door een vrachtwagen , uitstappen en lopend door de berm er langs, het gaat allemaal. In Oostwoud staat een bord dat het is afgesloten voor doorgaand verkeer, toch maar proberen en dat ging goed ondertussen was het duidelijk waarom het is afgesloten, bomen kappen langs de Dorpsstraat.


2 opmerkingen:

Cees zei

Je fietst de klinkers nog steeds uit de straat Pe (net als die jonge god Jan Geel), dus achteraan bengelen hoef je niet bang voor te wezen. Kan me herinneren dat jezelf een boot eerder terug was :) Tot goede vrijdag..

Kees van Hattem zei

Beste Pé . Goede Vrijdag is op 30 maart a.s. Groeten Kees.