02 mei 2018

Alles zat mee vandaag


Wat was het weer een feest-ritje vandaag, een retourtje via wat bestemmingen die ik in mijn hoofd had. Eerst naar Obdam misschien is zus Gerda een keer thuis samen met Tom, helaas geen reactie op de Obdammerdijk. Misschien zijn ze dan in Middenbeemster bij Ruben wat aan het klussen dus op naar het volgende adres.
Onderweg nog even gestopt bij “De Nachtegaal” aan de Hobredeweg, de molen die in de verpakking heeft gestaan omdat er nieuw riet werd aangebracht ziet er weer netjes uit. Ook in Middenbeemster geen familie te zien, dan meteen maar door naar Zuidoostbeemster om bij Tiny het gras even te maaien wat in recordtijd is afgehandeld. 

Na een cappuccino met koek ben ik door gegaan via Kwadijk naar Edam/Volendam om via de dijk langs het water richting huis te gaan.


Ik ben nog nooit zo langzaam over “De Dijk” in Volendam gereden, ’t stikte van de “wandelaars”. In Edam was de laatste kans om Tom en Gerda tegen te komen, misschien klussen ze vandaag bij Hugo.


Daar was wel leven in de brouwerij Hugo was samen met zijn vriendin bezig de dakkapel van een verfje te voorzien op een steiger die nieuw en van eigen fabricaat was, mij effe te link. Ik moest binnenkomen voor een bak koffie en zo hield ik de jongelui van hun werk voor een momentje. Dan weer richting Middenmeer met een “noodgang” alles met de wind schuin van achter.

Bij Wognum een groot oponthoud, tientallen schapen langs de weg en op het fietspad dus rijden, stoppen, weer rijden, weer stoppen tot ze uiteindelijk waren gepasseerd.
Thuis gekomen ligt er een pakketje van “Wielersets.nl” ik heb het meteen gepast, super, een set voor € 60,- van prima kwaliteit. En dat alles waren de ervaringen van deze dag die 106 km plezier heeft opgeleverd met als toetje bericht dat zwager Piet herstellende is in het ziekenhuis waar het nu de goeie kant opgaat.

Geen opmerkingen: