28 mei 2018

Retourtje M.O.M.Middenmeer-Oudemirdum-Middenmeer
Het was er echt weer voor, een retourtje Friesland en eerlijk is eerlijk op de terugrit heb ik waar mogelijk wegen opgezocht waar ik in de schaduw van bomen kon rijden, alleen op de Afsluitdijk is dat wat erg ver gezocht. Bianca was thuis en Thimo had zijn examens erop zitten en die had binnen de kortste keren koffie met koek op tafel staan.


Heerlijk onder de parasol achter het huis even bijkletsen, hij heeft alle vertrouwen in de resultaten en twijfelt eigenlijk niet over een goede afloop. Al kletsende zei hij op een bepaald moment, “Opa kom hier een kijken er zitten hier wat rupsen” onvoorstelbaar, volgens hem en Bianca waren de meesten alweer weg, misschien door de vogeltjes en anders wisten ze het ook niet.En ook de kikkers in de vijver kwamen aan bod, wat een herrie van die blaaskaken, ’t stikte ervan. Na het tweede bakkie ben ik weer opgestapt met 2 bananen als buffer voorraad, ook nu maar weer linksom richting
“Het Minser klif” langs de “Klokkenstoel” vervolgens Stavoren en Hindelopen, ja dan kom tenminste nog eens ergens anders.

Op de kop van de Afsluitdijk de bananen “soldaat” gemaakt en dan de dijk op, alles op volle snelheid tot aan Wieringerwerf waar de bermen wit waren van de pluisjes van de wilgenbomen. Met die kleine ommetjes erbij was het vandaag 173 km met heel veel plezier en ontspanning af geraffeld, waarbij het gemiddelde net nog op 32 km p/u is blijven staan.

3 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Ik vroeg me laatst al af of je nog wel eens die kant opging?

Adri Manhave zei

Ik blijf het knap vinden Pé, die gemiddeldes en afstanden op jouw gezegende leeftijd!

Groeten, Adri.

Wilco Pompert zei

Helemaal met Adri eens!