23 mei 2018

Kort door de omgevingHet is de hele dag weer zomer in Noord-Holland, via de weerprofeten heb ik gezien en begrepen dat het hier en daar toch nog wat nattig is geweest maar hier is het de hele dag super zomerweer. Het ritje van vandaag zal wel kort worden had ik al bedacht maar uiteindelijk werd het toch nog 68 km.


Langs de Flevoweg wordt het gras van een perceel, wat binnenkort bebouwd gaat worden voor een volgend datacentrum, naar de grasdrogerij van, voorheen Wil Hartog, in Abbekerk afgevoerd. En op de hoek van het warenhuis waar een poos geleden een zwaan zat te broeden langs de kas, en waar de eieren gedeeltelijk kapot waren gemaakt, zit hij nu op een nieuw nest waar hij mogelijk met rust wordt gelaten.
Via Medemblik en Wervershoof ga ik over Zwaagdijk naar Bobeldijk waar ik de eerste jonge zwaantjes zie zwemmen bij het ouderpaar. Iets eerder ben ik gestopt bij een groot stuk waterlelies die prachtige bloemen showt, dus even uit de fiets.
Via de Obdammerdijk kom ik langs zus Gerda die haar best doet om het gras kort te houden op het schuine talud voor hun huis. Daar een bakkie doen met koek en tot slot de laatste kilometers naar Middenmeer waar de teller, zoals ik al schreef, op 68 km is blijven steken.

1 opmerking:

Wijnandt zei

Mooi ritje en mooie foto's, Pé! Een uitstekende foto-impressie van een mooi gezellig fietsrondje.

Wijnandt.