30 mei 2018

Standaard ritje


Helaas of gelukkig, het was niet scherp zonnig vanmorgen toen ik van huis ging zo rond een uur of half 10. En ik moet zeggen dit bevalt minstens zo goed als dat scherpe zonnige weer. Zonder speciale bestemming ben ik richting het zuiden gegaan en hier en daar iets van mijn standaard route afwijken, de eerste “afwijking” was bij Wognum, via de OudeGouw naar de Kleine Zomerdijk,

schuin oversteken naar Lekerveen, dan de of het Lekermeer om zo in de Bobeldijk uit te komen, als je het niet kunt volgen geeft niet het was leuk dwars door het land behalve die paar meter voor het bruggetje, daar hadden ze net een verse laag schelpen neergegooid en daar liep ik gewoon in vast, uitstappen en handmatig over dit obstakel heen trekken.Het was lang niet helder en eerst nog bijna windstil maar later nam de wind iets toe in kracht en reed ik al op de dijk langs het Markermeer richting Hoorn. Ja en dan weet je het wel, het HEM rondje zit er weer dik in. Op het water, net voor de haven bij de BMG, de betoncentrale voor Westfriesland, kwam net weer een diep geladen binnenvaart schip aan met nieuwe zandvoorraad.
Verder was het rustig langs de dijk alleen bij Broekerhaven was het druk op het stukje strand van de zwanen. Door Enkhuizen en dan via Andijk, Wervershoof en Medemblik naar Middenmeer waar het vandaag met 94 km einde verhaal is geworden.

2 opmerkingen:

Piet Kunis zei

Hoi Pé, wat is dat voor een gebouw op een van je foto's ?

Pé Koomen zei

Dit is bij Leek Tulips, gevestigd op Oosteinde 74 in Berkhout en heeft een eigen uitrit op de Hulkerweg. Vorige week werd hier door verschillende machines gegraven en geegaliseerd. Toen dacht ik dat er verder gebouwd zou worden met bedrijfsgebouwen. Ik krijg de indruk dat dit een hele serie woonunits zijn voor buitenlandse werknemers, we wachten af.