29 januari 2019

Een dinsdag rit in januari.



Even op en neer naar de “Zuidoost” vandaag kan het nog, de vooruitzichten voor morgen zijn niet zo geweldig heb ik begrepen dus een verplichte rustdag zit er weer aan te komen. Dat is het voordeel van een mooi weer fietser zoals ik ben, als het weer niet goed is blijf ik thuis. Zo’n ritje met dit weer is best te doen maar de temperatuur is maar net aan, wat hogere temperaturen zou voor mij de voorkeur hebben, maar daar kunnen we niets aan veranderen. Bij Tiny even bijkletsen en dan weer de thuisreis aanvaarden.
In de krant had ik gelezen dat er brand was geweest bij de hondenopvang aan de Oostdijk in de Zuidoostbeemster waar ik altijd langs ga, inderdaad een triest gezicht vooral met de wetenschap dat er 6 honden bij zijn omgekomen.
Als ik terug via Middenbeemster ga zie ik nog een paar prachtige gehoornde schapen, zoiets maakt zo’n beest wel een stuk mooier in mijn ogen.

Later zag ik ook nog een paar hazen als dollen achter elkaar aan rennen, het duurde wel even voor ik ze “knap” op de foto had maar het is gelukt met flink inzoomen zijn ze goed zichtbaar.

Bij de Langereis krijg ik het idee dat de brugleuning weer gerepareerd gaat worden we wachten af. Overigens zowel links als rechts van het water een prachtige weg waar weinig verkeer langs gaat. En zo kwam ik weer in Middenmeer na 84 km gezonde kilometers.

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Goed gedaan Pé!