21 januari 2019

Rondje regio



Het vriest en het vriest niet zo’n situatie hebben we vandaag. De dag begon zonnig en het vroor hier ruim 3 graden, welgeteld gaf de buitenvoeler -3,2 graden C. aan en met de zon erbij best lekker weer. Eerst een paar boodschappen doen en dan sterk overwegen om even de fiets “uit te laten” voor een klein rondje.
De dag was al op tijd begonnen door de “sterke” verhalen over de “bloedmaan”, nou omdat ik meestal vroeg uit de veren ben was het niet verwonderlijk dat ik tegen 6 uur wakker was en zodoende later een paar foto’s heb proberen te maken. Ik snap echt niet dat ze hier zo’n ophef over maken niks bijzonder als je het mij vraagt, maar het is weer klaar voor jaren.

Het ritje ging echt weer eens kris kras door Westfriesland terwijl ik ondertussen ook nog even bij zus Margriet ben geweest die na andere medicijnen weer helemaal opleeft. Toen ik van huis ging was het nog zonnig maar al heel snel was dat over en nam de bewolking steeds meer toe , langs de Medemblikkersluisweg zag ik dat de enige boerderij, vroeger van de familie Bergmans, ook is geruimd voor mogelijk “glas”,.




Na wat gedronken te hebben bij zus Margriet ben ik via het Egboetswater weer naar huis gegaan. De familie “Zwaan” is nog steeds een éénheid en blijft lang zitten langs de weg. Even verder valt het op, dat een paar hazelaars die op kleur zijn aan een verder kale struik. Het onderhoud aan de wilgen is duidelijk te zien de geknotte wilgen staan er voorlopig kaal bij.
Als ik later achter langs het Twisker natuurgebied wil gaan moet oppassen bij het passeren, het parkeren op een fietspad blijft me vaak ergeren maar daar blijft het dan meestal bij je doet er niets aan. In Middenmeer staat de teller onder een zwaar bewolkte lucht, waaruit zelfs een paar spatten regen vallen, op 53 km.

Geen opmerkingen: