28 januari 2019

Honderd spatten regen en veel wind



En weer is het maandag en weer storm en regen, we zouden beter uit zijn geweest met helder vriesweer want dit is ook niet alles. Zo rond een uur of 11 toch maar even omkleden en weer een keertje oefenen of het allemaal nog gaat, het is per slot van rekening al een week geleden dat ik voor het laatst op pad ben geweest, de hoogste tijd om de fiets weer een keertje uit te laten en dan mag ik gelukkig altijd mee. De bedoeling is een klein rondje alleen even heen en terug naar Tom en Gerda, ik ben er geweest en kon het echt niet laten om er toch een rondje van te maken en zodoende werd het een paar kilometer meer, net als bij de slager “Mag het ietsje meer zijn“. Bij mijn zwager en zus staat de koffie meteen weer ingeschonken en komt de koek er ook bij en bij het tweede bakkie een flinke plak krenten/spijs brood.




Heen ging ik met een kleine omweg en via de vernieuwde brug over de ringsloot, van smal bruggetje is hij nu omgetoverd in een grote brede brug. Later, toen ik op weg was naar huis zag ik op de Koggeweg weer een prachtig teken dat het er weer aan zit te komen, voorjaar. De sneeuwklokjes bloeien en dan komt het vast weer goed, het voorjaar is in aantocht maar er is nog van alles mogelijk m.b.t. sneeuw en vorst, geduld, dus niet helemaal uit je dag gaan.





Ook de zwanen nemen de vlucht als ik in de buurt kom en via Wogmeer en wat binnenpaden raak je bijna verward in de wegen naambordjes, Lekerveen, Lekermeer en Zuidermolendijkweg en allemaal binnen 100 meter.
Op het laatste stuk voor de polder zie ik de 6 nieuwe energie-molens volop draaien, het wonderlijke is dat ik bij het overzetten van de foto’s zie dat er ook nog een buizerd op een paaltje zit die ik eerder niet had opgemerkt, ogenschijnlijk staat er alleen een paaltje maar het is echt een buizerd als aanvulling. Thuis staat de teller voor deze rit op 50 km met vermelding van ongeveer 100 spatten regen en veel wind.

Geen opmerkingen: