30 december 2019

Mooi weer ritje

101 km

 Ik weet meestal niet waar ik heen zal gaan en dus ook niet of de rit lang of kort zal worden. Vandaag maakt daar geen uitzondering op, tegen “tienen” na de koffie omkleden en gaan. Het weer is mooi of zal dat in elk geval worden volgens de weerprofeten. Ik ben net van huis als ik wel de pet op heb gezet maar de helm is daardoor vergeten, omdraaien en even ophalen.
Obdammerdijk

Lutkedijk
Ziezo ik ben weer “compleet” eerst richting de Obdammerdijk en dat gaat prima, zwager Tom is buiten bezig een bootje van één van de zonen toe te dekken met een zeil en Gerda heeft mij al gezien en zet meteen koffie. De “nieuwe” Quest wordt bewonderd en Gerda zegt dat dochter Eline dit soort beestjes in huis heeft, ze zal deze fiets wel mooi vinden. Dan bedenk ik dat ik ook wel even naar Ben kan gaan in Wervershoof en doe dat via het H,E,M, rondje, het is wel opvallend dat er zoveel Friese vlaggen wapperen in Noord-Holland heeft allemaal te maken met het stikstof verhaal in deze omgeving.
De Scheepsjongens van Bontekoe

De vroegere "Krententuin"

Eenzaam wachten op vis ? 

Het Houtenhoofd in Hoorn

Het Houtenhoofd in Hoorn

En toen was ie vol(ledig) bezopen
In Hoorn even langs de haven en de scheepsjongens van Bontekoe en daar zie ik ook een overvolle glascontainer, of hij is allang niet leeg gemaakt, of ze hebben hier enorm gezopen tijdens de Kerstdagen.
Markermeer

Enkhuizen

IJsselmeer
 Op het Markermeer zie ik nog een enkel bootje en in Enkhuizen is het rustig, als je maar uitkijkt want dat blijft hoofdzaak. Richting Medemblik besluit ik om boven op de dijk te blijven rijden wat achteraf stom is geweest, honden aan de lijn met mevrouw rechts en hondje links en draadje dwars over het fietspad, conferentie met een groep wandelaars, dan drie honden en een begeleider die de banden of riemen zelf om de hals heeft en de honden liepen links en rechts los heen en weer, 
Paarden op het fietspad

blijft link
 
en dan nog een keer paarden wat het zoveelste oponthoud is geworden, langs de weg was veiliger geweest bleek  mij achteraf. In Wervershoof is Ben niet aanwezig en toen ik naar mijn oudste zus ging bleek daar ook al niemand aanwezig, als laatste even naar Aad en Ans daar een bakkie gedaan om vervolgens de laatste kilometers naar huis af te raffelen wat in totaal 101 km op de teller heeft gebracht. De kilometers kloppen wel dat is duidelijk.
100 meter verschil op 100 km op één km voor de thuisbasis


Geen opmerkingen: