23 december 2019

Zoiets als een "Kerst-ritje"

90 km


Voor de feestdagen nog even een klein rondje maken met de Quest, de komende dagen zal er weinig van komen denk ik dus nu nog even waarnemen. Met deze fiets ben ik nog niet over mijn vaste route gegaan, het HEM-rondje dus laat ik dat maar even doen. De berichten zijn redelijk te noemen, droog met kans op een buitje. Het is een luxe met zo’n voertuig op pad te gaan, ik voel me alle keren weer jonger worden, het zal wel niet kloppen maar als het gevoel maar goed is, In de polder ben ik nog wat huiverig voor de wegen en fietspaden, vorige week lag er zoveel klei op de wegen en fietspaden maar het is allemaal opgeruimd en de weg is hier en daar zelfs droog.
Heerlijk vrij langs het water

Zelfs een zonnetje af en toe

Enkhuizen boeit (nog steeds) 
Er is weinig verkeer langs de weg, geen wandelaars of fietsers dus het gaat heerlijk en op de dijk langs het water is het al helemaal stil. In Hoorn gaat het ook gesmeerd dus richting “Enkhuizen dat boeit” nog steeds,
"Sprookjes Wonderland"

Sprookjes Wonderland"
vooral als ik langs “Sprookjes Wonderland” ga aan de andere kant van de “Haringstad” het parkeerterrein staat “afgeladen” vol. Langs  Andijk en Wervershoof beginnen de banden te zoemen, ze ruiken de stal weer denk ik.
Medemblik/Onderdijk

Medemblikkerweg in de Wieringermeer
In de polder is het nog steeds erg nat blijkt wel langs de Medemblikkerweg.
Het werkt weer naar 't zin 
Thuis blijkt dat de GPS en de teller van de Quest volgens mij best samen door één deur kunnen, op 90 km slechts 60 meter verschil is voor mij gelijk. En wat weer een feestrit, heerlijk wat is dit genieten.

Geen opmerkingen: