28 juli 2020

Nieuwe kennismaking onderweg.Het is er weer van gekomen, een simpel rondje zonder vaste verplichtingen, gewoon lekker ontspannen door Noord-Holland. Het is dan ook alweer 5 dagen geleden dat ik in de Quest heb gezeten, het moest bijna wennen, achteraf viel het allemaal wel mee hoor. Omdat er op korte termijn bij Tiny wat extra visite komt heb ik daar even een boodschapje voor gedaan om het feest compleet te maken en had ik gelijk een bestemming. Er staat een strakke wind van opzij dus min of meer zwaar fietsen, ja hoe kan dat met een Quest, voor of tegenwind is veiliger vind ik zelf.
Maar goed de eerste die ik tegen kwam was Jack Dekker, even stoppen en kort wat gegevens uitwisselen, Jack maakt een rondje van een 100 km dacht hij, ik zal wel met minder op de teller thuiskomen, geen probleem.

Bij Tiny koffie koek enz. waar ik rond half 1 weer vertrek om langs het N.H.kanaal richting Alkmaar te gaan.

Op een bepaald moment zie ik een gele Quest naderen, afremmen en stoppen wat de tegenligger ook deed en zo kwamen we in gesprek. Hij stelde zich voor als Lango Metten uit Alkmaar die vandaag weer z’n eerste ritje maakt sinds lange tijd. Voorheen dagelijks woon-werk verkeer naar zijn werk in Petten en na zijn pensionering was het zomaar over en nu weer voor het eerst sinds lange tijd in de Quest nadat hij hem eerst netjes had opgepoetst vertelde hij. Hij beoordeelde mijn “Gekko” Quest als nieuw, net uit de showroom zoals hij glimt. Na een poosje kletsen is ieder zijn eigen weg weer gegaan nadat er de nodige foto’s zijn gemaakt. Als deze Quest “uit de showroom” weer binnen staat is de teller voor vandaag gestopt op 97 km, als of er zo nog 100 bij zouden kunnen zo voel ik me.                                   

1 opmerking:

Lefruitdefendu zei

Hallo Peter,
Leuk je ontmoet te hebben!
Voor mijn gevoel heb je de leeftijdslimiet voor het Questen omhoog gebracht.
Dat houdt in dat ik zonder te zeuren nog een aantal jaar door kan gaan.
Wel nu last van mijn linker knie, vroeger nooit gehad en dat zal wel het ongeoefende zijn, alhoewel toch in de bergen met de mountainbike gereden. Ik denk een andere beweging dan de ligfiets.
Ok, Peter op naar 200.000 km, succes!
Ciao Lango