12 november 2014

Een nieuw gebit.“Een nieuw gebit” ja echt waar zo omschreef Theo het vervangen van ketting en tandwielen vandaag. Van morgen al vroeg op pad, je weet maar nooit hoelang de klus zal duren dus zorg ik dat ik redelijk op tijd in Dronten ben. Eigenlijk voor het eerst dat ik in donker van huis ga, ik heb begrip voor alle velomobielrijders die onderweg tegenliggers moeten zien te ontwijken, wat een hoop ongedurig volk zelfs de claxon van zo’n Poolse idioot werd uitgeprobeerd. Die passeerde mij op het stukje Nieuwlanderweg van Agriport naar Opperdoes rakelings, ik denk dat hij niet te laat op zijn werk zou komen als hij wat eerder was opgestaan. Maar gelukkig ging verder alles goed en reed ik binnen de kortste keren op de dijk vanaf Enkhuizen naar Lelystad. In de Wieringermeer kleurde de lucht alleen licht door de kassen die van boven licht uitstralen maar op de dijk was het veel mooier met een opkomende zon. Later heb de zon zelf ook nog heel even gezien maar dat was snel over. Bij Velomobiel zaten de mannen net aan de koffie en na een bakkie mee te hebben gedaan werd mijn fiets meteen onderhanden genomen. Overal werd gewerkt de nieuwe vierwieler krijgt steeds meer vorm en Eva zorgt dat het perfect gaat worden. Bij mijn fiets het volgende, nieuwe tandwielen voor en achter, nieuwe ketting, een gebroken spaak vervangen en het wiel verder nalopen en aandraaien, links en rechts nieuwe krimphoezen over de schokdempers, hier en daar een lik vet en alles in elkaar zetten en klaar is “Kees”. Ook het achterste wieldoekje is aan vervanging toe en is meteen aangepakt.  Ja zo ging het ongeveer, prima en snelle service en voor 12 uur was ik alweer ruim onderweg naar huis. En inderdaad nu voel ik toch gelijk dat de vakman er naar heeft gekeken, geen piepje geen rammeltje en de ketting is weer fluisterstil, prima werk Theo en nog bedank. En zo kwam ik weer thuis na 161 km waarbij ik op de terugweg bij Enkhuizen de eerste regen heb gehad.
Nog even als aanvulling, Allert vroeg nog of ik over Swifterbant was gekomen, nee mijn ideale route gaat langs Lelystad hier nog een extra stukje van die passage.

4 opmerkingen:

Erwin zei

Nu al een nieuwe ketting? Je hebt pas een kilometer of 70.000 met de oude gedaan, dus hij was nog lang niet versleten! ;-)

Groeten

Erwin en Tante Lies

rob, nieuwegein zei

Pé, de onderkant heeft wel te lijden gehad. Gisteren zag het er mooier uit.

Pé Koomen zei

Ja Erwin, ik wil ook wel eens iets nieuws, die ouwe ken ik al zo lang.

En Rob, ga ook een keertje door de Wieringermeer of Flevopolder fietsen, gelukkig zijn de wegen meestal recht want in bochten zou iedereen meerdere keren om gaan.

Adri Manhave zei

Hoi Pé,

Nou kan je er weer een 70000 km tegenaan met je nieuwe gebit! Mooie foto's weer!

Groeten, Adri.