20 november 2014

Je bent nooit te oud om te leren.


Er kwam een reactie op het vorige schrijven, Wilco vroeg zich af of ik niet geheel of gedeeltelijk uit elkaar rammel met zulke harde banden. Nog geen last van gehad hoewel ik al zo’n 50 jaar rug patiënt ben maar ik moet er dan wel bij vermelden dat ik bijna altijd op glad asfalt probeer te rijden. Maar naar aanleiding van jouw opmerking ben ik wel even gaan kijken wat er op de banden vermeld staat, je hebt volkomen gelijk . Ik fiets al 9 jaar met deze uitvoering, de  “ Schwalbe Kojak” en heb ze “altijd” opgepompt tot 7 Bar. Ik zal me wat inhouden met pompen de volgende keer en proberen tot maximaal 6,5 te gaan zoals aangegeven op de banden.  Je bent nooit te oud om te leren.

2 opmerkingen:

Piet zei

Voor meer comfort kan je de Schwalbe Shredda's overwegen, 406-40 of 406-44. Lagere rolweerstand dan de Kojaks en meer comfort op max. 5 bar. Wellicht iets lagere bochtensnelheid. Een BMX-band met veel grip en goed lekbestendig, ondanks het ontbreken van een antilek laag.

Wilco Pompert zei

Hoi Pe, ik heb achter een brede Kojak liggen, die zet ik op 5, net als trouwens de brede M+, die ik ook op 5 heb staan. Ik vermoed dat een hogere druk de velgen niet ten goede komt. Heb zelf vandaag de binnenland vervangen, die loopt langzaam leeg (vergeten te plakken vandaag), en een nieuwe bel gemonteerd. De oude was er mee opgehouden.

Groet, Wilco.