11 november 2014

"Uitgeramd"
Wat was het begin van de dag mooi, zon, zon, en nog eens zon. Na de koffie meteen in het andere pak en van start. Ik was al een tijdje niet met de Quest in Zuidoostbeemster geweest dus dat werd hoog tijd. Bij het naar buiten rijden vond ik de fiets wel wat aan de zware kant maar dat zal wel mee vallen als ik straks weer onderweg ben. Het viel ook best mee maar ik heb me voorgenomen als ik straks weer thuis kom dan gaat de slang erop, de spatborden van binnen schoonspuiten en bovendien is het prettig voor morgen als er onderhoud aan de fiets wordt gepleegd dat hij redelijk toonbaar is. Ik ga deze keer via de Alkmaarseweg en bijna aan het eind zag ik iets vreemds in de berm, afremmen en terug “flintstonen” inderdaad mijn ogen zijn nog redelijk, het was echt vreemd, om kort te gaan dat beest is “uitgeramd” geen schaap die er nog wat aan heeft. Een wond achter zijn oor is misschien de tik geweest die er een eind aan heeft gemaakt. En als ik daar zo sta zie ik in de verte nog zo’n gele “banaan” aankomen, een paar tellen wachten en mijn vermoeden is juist, Jan Geel. Een ander zou ik hier ook niet verwachten, Jan is vaak vroeg op pad en dat bleek nu ook weer, hij had al een rondje gedaan over Wieringen en was nu op weg naar de koffie bij zijn vrouw. We hebben even staan kletsen en waren het er allebei over eens dat het goor koud was, zowel Jan als ik gingen van huis in een stralende zon en al pratende verdween de “koperen ploert” achter een dik wolkendek, echt met het voornemen jullie zien mij niet meer terug. We hebben onze weg weer vervolgd, Jan naar huis en ik even naar de “Zuidoost”. De rit verloopt vlot en als ik ter plaatse ben tref ik niemand thuis maar na een telefoontje duurt het niet lang en is Tiny aanwezig. Kletsen, koffie, een broodje en dan weer verder en weer met de vertrouwde omweg via Kwadijk naar Edam, Volendam waar een ware rust gold op “De Dijk” en zo langs het IJsselmeer richting Warder enz. Toen ik Volendam uit reed en ik nog een foto maakte passeerde mij een jonge wielrenner, ik schat hooguit 20 jaar , spoedig passeerde ik hem weer en nadat hij zijn mobiel had opgeborgen spurtte hij naar mij toe en dan begint het spel, langzaam de “gaskraan” open zetten en zien dat hij steeds dieper weg duikt om na niet al te lange tijd de pijp aan “maarten” te geven, schitterend, ik reed net 45 dus het kon nog even. Het is ondertussen weer heerlijk zonnig en prettig langs de weg. Bij de afslag naar Scharwoude ben ik doorgereden naar Grosthuizen en Avenhorn om via Hoogwoud en Opmeer weer langs de Alkmaarseweg uit te komen om te kijken of het schaap al verdwenen was, oké, alles is opgeruimd en niemand zal er verder van wakker liggen hoop ik. Dan thuis na 105 km de fiets op zijn kant, de slang aankoppelen en spuiten, tjonge wat knap mens, sorry, een fiets daar van op, hij is weer super schoon.

2 opmerkingen:

Belle zei

Beste Pé, gebruik je dan een hogedrukslang of een gewone tuinslang? En hoe voorkom je dat je de modder je cassette/derailleur in spuit?

Pé Koomen zei

Hoi Belle,
Met de tuinslang en daar een spruitstuk op, net zolang spuiten tot er geen modder en zand meer uitloopt en morgen een "flink" stuk fietsen dan is alles weer droog. Ook binnenin heb ik de slang gebruikt maar met de sproeier en daarna met een doek droog geveegd. Nooit eerder problemen hierdoor gehad.
Gr. Pé