02 november 2017

Ik besef dat we in mooi gebied verblijven.

Rondje 107 km

Het was weer een ontspannen dagje, eerst wat in de tuin bezig geweest met de snoeischaar, lekker opgeruimd, daarna een bak koffie en overwogen of ik al een stukje ontspanning had verdiend. Het antwoord kun je wel raden, dik verdiend, omkleden en gaan. In Obdam is Tom thuis en Gerda heeft oppasdag dus drinken we samen koffie met gevulde speculaas. Ik had voor mezelf al bedacht dat ik vanaf de “Obdammerdijk” best mijn ritje af zou kunnen sluiten door het H-E-M rondje er aan vast te plakken.
De Hoofdtoren in Hoorn

Ruimte langs het water van het Markermeer

Nieuw in plaats van oud, Resort Markermeer
Dus richting Hoorn waar de “Hoofdtoren” altijd een geliefd object is om een foto van te maken. Via mijn vaste route door Hoorn op naar de dijk langs het water gaat altijd snel en aan het eind bij Broekerhaven wordt de camping steeds mooier, jammer voor de vroegere vaste bewoners die er nu niet meer terug zullen keren vanwege de hoge kosten die er nu aan verbonden zijn.
De Dromedaris in Enkhuizen

de ophaalbrug naast de "Drom"

Stoere visser ?
In Enkhuizen moet de “Dromedaris” er weer een keer aan geloven evenals zijn ophaalbrug aan de andere kant. Op het IJsselmeer ter hoogte van Andijk is er nog iemand moedig bezig in een klein bootje op zo’n grote plas. Het fietspad was een tijdje afgesloten maar is nu weer open en duidelijk is te zien dat het nu een heel stuk breder is geworden, nu de rest nog zou ik zeggen.
Zonnig voor het viaduct

En ook daarna en het bleef het droog
Na Medemblik de polder weer in en na 5 km scheen de zon maar gaf de lucht meteen te denken, zal het droog blijven tot ik thuis ben en dat is gelukt na 107 km.

1 opmerking:

Unknown zei

Pe, ik kan het niet laten het (je blog) te lezen en dan stiekem een beetje jaloers te zijn. Je maakte weer een prachtige ronde en ik kan me voorstellen dat het haast onmogelijk is om thuis te blijven. Wat is West Friesland mooi.