20 februari 2018

Naar huis op een"thuiskomer"


103 km

Ik kwam thuis op een “thuiskomer” hoe gek het ook lijkt het was wel zo. Sinds 1 februari heb ik voor twee Gocycle banden gemonteerd die, als je het vanmorgen had gevraagd, prima bevallen, zijn sneller wat ik voor lief neem, zijn geruisloos wat ik als heel prettig ervaar, gaan bijna nooit lek en daar zit nou net dat ene minpuntje voor vandaag. Vanaf 1 februari, ik denk na zo’n 540 km zat ik in de “prijzen”, de snelheid ging er uit, hij begon naar rechts uit te wijken, het was het einde van bijna niet lek dus band wisselen en thuis de zaak weer verder herstellen en toch maar weer de geruisloze band plaatsen.
Ook een Gocycle is hier niet tegen bestand

Kojak band

Gocycle band
Ik had echt het gevoel dat ik op een “smalle reserve thuiskomer” was binnengelopen net als bij sommige auto’s. Het ritje viel mee en tegen, gister gaf ik nog aan dat het vandaag wel zonnig zou zijn maar ik heb hem niet gezien en dat had gemakkelijk gekund, ruim honderd kilometer doe ik ook niet in een paar uur vooral als je, zoals ik deed, langs familie gaat. Eerst even bij Leo aan die als een medisch wonder naam begint te maken, 25 jaar terug een aantal omleidingen, een goed jaar terug darmkanker wat zonder bestralen weer allemaal goed is afgelopen en amper 10 dagen geleden een hartinfarct, hals over kop naar het AMC in de hoofdstad meteen een sten geplaatst en hij “doet” ’t weer. De tijd zal leren hoe het verder gaat maar hij is alweer bezig met plannen van een bezoek aan zijn familie in Afrika, echt een familie gezegde “Wie heb ‘t”, Leo dus. Dan nog even langs zus Margriet nu wel aanwezig maar verre van goed om het kort te houden. Vanmiddag moest ze alweer naar de heren doctoren voor van alles en nog wat.
Het eerste lammetje

Het stukje fietspad richting de dijk naar Lelystad
Om het rondje toch compleet te maken ben ik richting Enkhuizen gegaan en zo over de dijk naar Hoorn en binnendoor naar huis in Middenmeer.  En zoals ik al aangaf dat laatste stuk werd 7 km voor de basis onderbroken door een lekke band en eindigde later op 103 km, maar wel weer heerlijk gefietst.

Geen opmerkingen: