22 februari 2018

Op naar Enkhuizen



Gaan we straks nog schaatsen, ik geloof het niet, overdag is het redelijk dooiweer en ’s nachts vriest het weer een beetje, samen krijg je net geen goeie ijslaag om veilig op te kunnen schaatsen. De waaghalzen zullen het toch wel proberen ben ik bang voor maar een rondje fietsen is minstens zo ontspannen en heerlijk om te doen. Vanmorgen ging ik bewust richting Enkhuizen om bij Peeters Bedrijfswagens langs te gaan, Mieke had al meerdere keren gezegd “Je komt toch wel een keertje even langs” en nu was het dan zo ver, dus op naar De Star 44 in Enkhuizen.



Op de heenweg dwars door de stad en maar afwachten waar ik weer op “eigen terrein” kom, ik draai de hoek om bij het “Flessenscheepjes museum” en dan op de “vaste route” naar mijn geplande bestemming. Ik keek er van op dat er zo’n groot aantal goed uitziende wagens stonden, even een foto maken als bewijs dat ik er was geweest en dan omkeren en juist op dat moment kwam Mieke aanlopen en hebben we nog even gekletst. Ik ga verder door “De Streek” en later via de Boekert in noordelijk richting.
Meerkoeten

Ganzen met de CanonPowerShot SX50 HS "geknipt"

Ganzen met de Sony HDR-AS30V gefilmd

Als ik langs het natuurgebiedje achter Twisk fiets zie ik een enorm aantal meerkoeten met op de achtergrond duizenden ganzen die een minuut later opvliegen en waarbij ik niet snel genoeg een foto kan maken gelukkig had ik nog snel de Sony aangezet en van de halve minuut heb ik toch nog een vollere ganzen foto. Alles met elkaar werd het 74 km en weer was het genieten met zoveel zon en geen regen of bewolking.


Geen opmerkingen: