18 februari 2019

Klein simpel onderhoud.

83 km


Sneeuwklokjes staan nu overal in bloei

Alles heeft zo z’n onderhoud nodig, kilometers lang is er niets aan de hand en is een druppel olie hier en daar voldoende om alles geruisloos te laten verlopen maar vandaag week dat patroon een ietsje af. Op mijn ritje richting de “Zuidoost” hoorde ik af en toe een heel licht tikje wat er normaal gesproken niet was. Goed opletten wanneer en waar dat geluidje vandaan kwam, maar helaas ik kon het niet thuis brengen. Op mijn vaste stopadres ook nog even gekeken maar nee onbekend geluid, dan thuis maar een grondiger inspectie uitvoeren want ik heb nou eenmaal een hekel aan geluidjes die “zomaar” zich zelf presenteren. 
De eerste van de twee bruggen

Les Deux Ponts

Richting Schardam

De tweede brug in Oudendijk
waar iemand te snel naar naar rechts is gegaan.
Maar ik had geluk, eenmaal na koffie, koek en een broodje ging ik weer huiswaarts en weer dat tikje, mijn geluk was dat de zonnestralen naar binnen schenen op het inwendige trapgebeuren van de Quest en toen zag ik bij elke trapbeweging dat het kapje, dat als ketting “afschermer” dienst doet, even naar binnen floepte en weer terug sprong.
Voor de "operatie"

Na een voorspoedige ingreep
In het begin zat dit vast met een klinknagel of popnagel, maar ooit eerder heb ik hetzelfde gehad en had toen de klinknagel uitgeboord en er een schroef met ring en moer op geplaatst en die was nu los getrild denk ik. Thuis de fiets op zijn kant een kruiskop schroevendraaier en een tang en vijf minuten later was het euvel verholpen en is hij “voorlopig” weer muisstil. En daar heb ik 83 km voor moeten fietsen om dat te ontdekken, maar met plezier.

Geen opmerkingen: