04 februari 2019

Voor de buien weer binnen en langs de steenzetters.


41 km

En dat kost dan 3346,8 cal.

Hoe somber de berichten ook waren, ik heb toch nog een klein rondje kunnen fietsen. De berichten gaven aan dat het rond de middag zou kunnen gaan regenen en misschien wat natte sneeuw. Ze hebben helemaal gelijk gekregen deze keer, ik was klokslag 12 uur weer binnen en nadat ik onder de douche vandaan kwam viel er inderdaad wat natte sneeuw. Ik was van plan even een rondje te maken over Wieringen om te zien of de oprit naar de Afsluitdijk alweer redelijk te berijden was, nou, het was beter als de laatste keer dat ik hier kwam, maar als ik de dijk op zou willen vanmorgen dan zou dat nog niet zo eenvoudig zijn heb ik wel gezien. 
Hier was rechts de afslag naar de Afsluitdijk

Omhoog en dan ......
Er staat wel een bord maar iets verder was de weg afgesloten door een keepwagen die gevuld werd met keien die vervolgens weer werden verplaatst naar de stoere werkers,
Uitstappen en omhoog lopen met de fiets

Het bord staat er maar de weg was geblokkeerd met
trekker en kraan

Johan met Nolly in één beeld

Johan van Dijk

Johan van Dijk

Nolly de zwager van Johan

Beulenwerk met stoere kerels
 Johan van Dijk en zwager Nolly die als steenzetters hier ook een hele klus hebben om tijdens de zomermaanden weer langs de dijken in de Flevopolder en Noordoostpolder aan de gang te gaan. Wel even kletsen een paar foto’s maken en dan mijn rondje afmaken via Den Oever , Westerland, Stroe, Hippolytushoef, Oosterland en De Haukes om zo weer de Wieringermeerpolder in te gaan.
De "Heidense kapel" bij Stroe

Het Amstelmeer

Stormachtige wind op Oosterland
Er staat een harde wind uit het westen en op het Amstelmeer is geen enkele surfer te bekennen met dit koude ruige weer.
Wandelnetwerk Noord-Holland
Ik zie ook nog weer een paal met kleine bordjes die ondertussen heel herkenbaar voorkomen, “Wandelnetwerk Noord-Holland” is een fantastische medium om in de hele provincie de meest verrassende wandelingen te  kunnen maken via de aangegeven routes, de gratis app die is te downloaden laat aan duidelijkheid niets te wensen over.
Halsbandparkiet, gast aan tafel
Gisteren liepen we nog een rondje door ’t Twiske , (nadat we eerst de "huisvrienden" hadden gevoederd, de halsbandparkieten), heerlijk wandelen vooral omdat het weer geweldig was met een heerlijk zonnetje. Vandaag werd het fietsrondje net 41 km maar wel weer heerlijk even eruit.


Geen opmerkingen: