09 juli 2019

Wat langer als normaalHet is allemaal goed gegaan, wat zult U zeggen, nou een bezoekje aan de familie in Oudemirdum en dan heen en terug over de dijk Enkhuizen – Lelystad en terug dus Lelystad – Enkhuizen. Het moest gewoon een keer en zolang de Afsluitdijk dicht blijft voor fietsers is dit het enige alternatief als ik naar Oudemirdum wil. Naar Enkhuizen gaat als de gesmeerde bliksem en dan de dijk een paar zandheuveltjes en zien dat de firma Out al druk bezig is met het aanbrengen van een laag teelaarde om het stuiven tegen te gaan. Ik passeer heel voorzichtig een keepwagen die grond stort langs het fietspad, een wielrenner duikt net voor mij langs en gaat er als een haas vandoor, ik meen dat ik op zijn shirt RIS zag staan, is dat niet de afkorting van Racefiets Inhaal Syndroom er achteraan.
Dat viel nog niet mee, zonder oponthoud de teller boven de 42 km houden vroeg genoeg van mij en ik besefte dat ik er nog ruim 200 km voor de wielen had, maar opgeven is geen optie en eindelijk had ik hem te pakken en dan voor blijven.
Net voor de sluizen bij Lelystad heb ik hem laten komen want ik had nog steeds geen foto van dat shirt wat op de sluizen gelukt is, inderdaad RIS het klopt helemaal.
In de Noordoostpolder en later ook in Friesland zie ik dat er heel veel bomen zijn onderscheiden met een lintje, niet zo best eigenlijk. 


Bij Bianca is er koffie met koek en weer genoeg te zien, een loods waarvan de asbest golfplaten zijn verwijderd en het nieuwe dak al aardig begint te dichten, een zwaluw die bijna in huis zijn nestje heeft gemaakt en het kuiken wat met de hand is groot gebracht en nu constant voor je voeten loopt. Heen ging ik via Emmeloord en terug neem ik de dijk via Urk om bij de Ketelbrug te komen.
Net voor de brug zie ik mijn kennissen weer de steenzetters Nollie en Johan, ze hebben een klus voor 6 jaar en zijn druk bezig, het blijft een vak apart dat steenzetten. Verder naar Lelystad en dan de dijk op, de wind zwaar opzij geeft wel extra inspanning om de andere kant te halen.


Het aanbrengen van een laag teelaarde gaat goed als ik het zo bekijk de firma Out is druk bezig en grootvader Arie ( mijn zwager) zou trots zijn op zijn kleinzoon die als uitvoerder hier zorg voor draagt. Als ik eenmaal thuis ben blijkt dat zo’n retourtje best wel lang is, 254 km en dat om even een bakkie te doen in Oudemirdum, och ja je ben jong en je wilt wat.


1 opmerking:

André Dronkers zei

Die had gehoopt dat je voor hem uit zou gaan rijden ;-)