03 juni 2020

Bijna bleef ik in de buurt maar .....

94 km


Was dit voorlopig het laatste rondje met mooi weer, we zullen het zien, maar dit bevalt wel enorm goed. Het was eigenlijk niet zomaar een rondje, ik wist dat Tiny met schoonzus Truus naar Hoorn zou gaan, samen fietsen naar een ander schoonzus Ina,  die vandaag jarig is maar het eigenlijk niet viert. Omdat ik geen speciaal doel had zoals zo vaak het geval is, dacht ik, laat ik ze tegemoet rijden op hun route en dan zie ik daarna wel waar ik terecht kom.
Avenhorn


Avenhorn
 
De dames
En zo is het gegaan, iets na Avenhorn zag ik het stel aan komen rijden op de fiets, parkeren bij een inrit en even een paar foto’s maken want dit is uniek. Ze stopten uiteraard en na een kort praatje zijn we allemaal weer doorgegaan, ik verder voor de wind en zij verder tegen wind richting Hoorn.
Molen "De Nachtegaal"
Ik ben afgeslagen via de Hobredeweg langs de molen, rustig “peddelend” richting De Rijp en Grootschermer.
Bijna een zoekplaatje naar de fazant
Op een bepaald moment zag ik een fazantenhaan in het veld , stoppen en het fototoestel in stelling brengen, maar waar is de fazant nu, na enig speurwerk had ik hem te “pakken” het viel niet mee omdat het beestje zich verstopte dus alleen z’n koppie was op een bepaald moment zichtbaar maar het was voldoende voor een apart plaatje.
Kunst van Nic Jonk in Grootschermer
Door Grootschermer kan weer, het was maanden afgesloten voor doorgaand verkeer dus ik was benieuwd in hoeverre het verbeterd zou zijn, maak je geen illusie het is nog net zo’n rot weg als voorheen, mogelijk nog beroerder, hier en daar leidingwerk opgegraven denk ik en amateuristisch dichtgegooid en bestraat.
Bij Heerhugowaard in de berm
Daarna met wat omwegen naar Kees en Marian van Hattem, Kees is alle dagen druk met zijn volkstuin begreep ik maar er was tijd genoeg voor een bakkie, dus zaten we samen in het zonnetje en wisselden de laatste nieuwtjes uit. Het laatste stukje ga ik via Hoogwoud en neem nog even wat mee bij poelier Dam wat ik me thuis goed laat smaken na 94  gezonde kilometers.

Geen opmerkingen: