02 juni 2020

Rustige "Pinkster 3"



‘s Zomer met alles erop en eraan, zo kunnen we deze omstandigheden wel noemen, wat een heerlijk weer. Een ritje naar Oudemirdum zit er niet in, ze zijn niet altijd thuis en om een week van tevoren de gok te nemen op reservering en het weer is me net te gek, een andere keer maar weer. Wel even gekeken of de boot van Enkhuizen naar Stavoren eventueel wel weer vaart nu de regels m.b.t. corona wat zijn aangepast. Inderdaad, de weekenden in juni lijkt hij te varen en m.i.v. juli weer alle dagen dus nog een mogelijkheid om de overkant op te zoeken en dan terug via Lelystad en Enkhuizen. Vandaag maar weer de vaste ronde die ligt mij het best, weinig verkeer en met dit weer is het helemaal een "zonnerit".



Weinig foto’s, de eerste van het monument op de dijk bij Andijk, “Honderd jaar droge voeten” en een bootje op het IJsselmeer, weinig van dit soort vermaak te zien, veel minder als gisteren toen wemelde het van dit soort witte zeilen. Het gaat overal soepel en zo ben ik de drie oude stadjes al gepasseerd voor ik het goed en wel besef. Ik zak nog iets verder af naar het zuiden en ga pas bij de afslag naar Oosthuizen weer een beetje richting Middenmeer.
De zon is warm en als je dan door de Beemster gaat en je komt op een weg heerlijk in de schaduw van de bomen dan waardeer je dit wel.


Later ging ik via de “Lage Hoek” waar een grutto eerst poseerde op een paal waarna hij aan zijn voedselrondje begon  waarbij het moeilijk was om hem met snavel en al in beeld te krijgen wat uiteindelijk wel is gelukt. Al met al een rondje voor vandaag van 112 km fietsplezier.

Geen opmerkingen: