10 juni 2020

Weinig nieuws onder de zon


91 km

Ik ben weer thuis, het was een standaard ritje over de drie oude stadjes aan de vroegere Zuiderzee. Laat ik maar gewoon kort zeggen het HEM-rondje, en het was weer een pleziertochtje, wat wel opvallend is, er rijden veel meer mensen op de fiets nadat de corona bedenkelijke vormen begon aan te nemen. Gisteren was dat ook al zo maar toen dacht ik dat het misschien toeval was maar vandaag was het ook weer opvallend druk vooral op de dijk langs het water.Van start vanaf Middenmeer stond ik ook een moment stil bij de klachten van inwoners van de polder, in het kort komt het hier op neer, de Wieringermeer is en wordt verkwanseld aan Microsoft, Google en Vattenfall. Steeds meer energie-molens en datacentra zonder dat de inwoners van de gemeente Hollands Kroon er profijt van hebben, de energiemolens leveren wel stroom op maar dat is toegezegd aan de datacentra terwijl de gemeente mooi weer speelt.
Google aan de Tussenweg
Het eerste complex is van Google aan de Tussenweg waar bij de bouw honderden auto’s stonden en nu zijn er slecht enkele tientallen nodig. Laat ik me er maar niet druk om maken dat zal zeker niet helpen, maar het mooie van de polder is goed verleden tijd.
Even bijdraaien en laten zakken.
In Medemblik zag ik onverwacht een grijze kop bij de haven, hé broer Ben wat moet die hier. Stoppen en kletsen hij hielp onze zwager Aad om zijn bootje weer in het water te krijgen via de takel.
Een groot zeil maakt wel indruk bij zo'n kleintje

De jongen komen eraan.
Toen dat eindelijk gelukte ben ik weer verder gegaan alles langs en op de dijk naar Enkhuizen en zo naar Hoorn, er was verder weinig te melden dus uit en thuis met hier en daar een foto was het toch nog weer 91 km

Geen opmerkingen: