08 juni 2020

Geremd door corona.



Daar gaan we weer, met frisse moed een rondje trappen, net terug uit de “Zuidoost” en vanmorgen meteen weer die kant op. Door de corona toestanden is het moeilijk om een camping te vinden die aan onze wensen voldoet en naar het buitenland gaan is al helemaal alsof je een kaartenhuis in gaat waar op elk moment de zaak weer in kan storten. Dus binnen de landsgrenzen iets zoeken en dat gaat gemakkelijker als je dat samen uitzoekt en zodoende ben ik vanmorgen weer even die kant op gereden, dan heb je gelijk een doel. Het was wat puzzelen maar we zijn er uit gekomen en dat is nu geregeld. Op de rit naar huis was het tegenwind maar het leek wel alsof ik weer de wind mee had, het “vloog” erover.

Langs de weg stond nog een blauwe reiger die weinig aanstalten maakte om weg te vliegen, uiteindelijk ging hij toch wel.
In Wognum nog even van de vaste route afgeweken om te zien of Marco thuis zou zijn , helaas volgende keer beter zullen we maar zeggen.
In de krant stond vorige week een stukje dat ze de schade door de ganzen minder gaan vergoeden aan de boeren, er is echt geen beetje begrip voor de boeren bij de bedenkers van regeltjes. Als je maar vaak genoeg in de natuur rond kan rijden zie je elke dag dat de “club” groter en groter wordt, de schade neemt alleen maar toe.

Vlak voordat ik thuis was, tussen Microsoft en Middenmeer, kwam Jan weer rennend in mijn richting, dus stoppen en even bijpraten over de onverwachte gebeurtenis bij mij in de straat, eindconclusie:"zo is het leven". Als ze ons voorlopig maar overslaan dus in beweging blijven vonden we allebei, Jan lopend en ik met de Quest voor vandaag met slechts 83 km.

Geen opmerkingen: