22 juni 2020

Weer is de dijk van Enkhuizen naar Lelystad dicht



Goed en slecht nieuws, laat ik meteen maar met de deur in huis vallen. Eerst het goede nieuws, ik heb weer een heerlijk rondje gefietst over de “noordkop” langs het Marsdiep enz. eigenlijk niks bijzonders het enige wat opviel was de drukte.
Drukte bij de boot vanaf Texel

Ook richting Texel is het druk

Het is een mooi "rustpunt"

Belangstelling voor de Quest

Niet verwonderlijk het is vakantietijd dus er zijn meer mensen die een stukje gaan fietsen. Zo kwam ik bij de aanlegplaats van de boot naar Texel een meneer tegen die geïnteresseerd was in de Quest en dan sta je zo een tijdje te kletsen waarbij hij vertelde dat hij uit Schagen kwam en ook een rondje maakte. Het was enorm druk met auto’s rond de boot die van en naar het eiland gingen.
Duitse zeilers in het Marsdiep met de "Razende Bol"
op de achtergrond

Ook de Marine vaart uit

Gewaagd vissen op een strekdam
Ik heb mijn ronde vervolgd richting “De Donkere Duinen”, op zee zie je dan hier en daar wat pleziervaart en een stuk van de marine met op de laatste strekdam een meneer die de vis dacht te vinden als hij wat verder in het water ging staan, één flinke golf en weg is ie.
Hij keek me recht in de ogen

Weinig mensen in het water


Bermbloeiers

Ook rustig in het Geestmerambacht
Dan via Petten naar de Schoorlse duinen waar langs het fietspad nog mooie bloemen staan die het geheel nog mooier maken. Een mooie rit van 107 km.


Het slechte bericht van rond half 12 in het NHD


Dit was ongeveer het goede nieuws van deze dag, vanmorgen was ik van plan om loket/Afsluitdijk te bellen om eventueel morgen of overmorgen naar Oudemirdum te gaan, dus de “taxibus” bestellen en terug onderlangs via Lelystad en Enkhuizen. Tot zover nog niets aan de hand, als ik thuis kom vanmiddag nog even overleggen met Bianca of ze thuis is en dan komt het goed. Onderweg kreeg ik een berichtje dus stoppen en even de mobiel raadplegen en meteen het laatste nieuws aanklikken en je gelooft het bijna niet maar Rijks Waterstaat levert weer een topprestatie. De dijk van Enkhuizen naar Lelystad is deze week dicht voor fietsers, verd…… het zal niet zo zijn. Er gaat wel een bus maar met de Quest zit je meteen in de problemen en net nu het zulk ideaal weer is om over de dijk te gaan, helaas drie keer slikken en niet stikken, het hoort bij het leven maar wel balen met zulke enorme tegenvallers.

1 opmerking:

Piet zei

Dijk dicht maar er komt daar wel een stukje mooi asfalt voor terug. Maar RWS en fietsen is geen goede comninbinatie.