09 juni 2020

Gespot om de Noordkop

95 km


Toen ik van huis ging was het zwaar bewolkt en windstil, toen ik thuis kwam was dat eigenlijk nog zo maar onderweg had ik verschillende keren heerlijk zonnig weer. Ik had de “weerman” horen zeggen dat het in het Noordwesten mogelijk nog even een zonnetje door kon breken dus richting Noordwest en dan kom ik in Den Helder.
Het monument ter nagedachtenis aan
allen die niet terugkeerden van zee

Detail van bovenstaand
Alles gaat voorspoedig alleen bij de afslag naar het havendistrict om de kortste weg naar de buitenkant langs het Marsdiep te bereiken gaf wat extra oponthoud, “maar ik ben geduldig en heb de tijd” hoor ik soms iemand zeggen.
TESO bootje

Veel water beweging om aan de kant te houden

En weer klaar voor de afvaart
Aangekomen bij de aanleg/vertrekplaats van de “Texelseboot” ligt net de Dokter Wagemaker voor de kant om te laden en te lossen, wat een enorme “schuit” . Na een paar foto’s draai ik omhoog en vervolg mijn weg langs het Marsdiep, onderweg sta ik een tijdje te kletsen met een paar mannen die een slang in het water hebben liggen waardoor ik uit de fiets stap om deze hindernis veilig te nemen. Ondertussen voer er een boot langs waarvan ik straks wel een foto zal maken dacht ik op dat moment. Na dit kletspraatje kwam de boot na de bocht weer in zicht dus op een bepaald moment stoppen en een paar keer afdrukken.
Er waren ook kleinere boten

André Sonderman heeft mij gespot
En nu komt het, als ik later thuis ben zie ik dat er een foto gemaakt, door iemand anders, op mijn mobiel staat, hoe is dat mogelijk. De fotograaf bleek André Sonderman te zijn een kennis van Gerard en Marjon die ik ook al een aantal keren heb ontmoet. Ik ben dus gespot doordat ik overal waar ik kom meteen wordt gelinkt aan de GEKKO op de Quest. Het zal er vast mee te maken hebben.
Een snoeper in de duinroos

Een paard tussen ganzen en meeuwen

Mooi fietsen in de "Donkere Duinen"

De Dwangburcht 't Huys van Nuwendore

Niet toegankelijk door de afgesloten poort.
Dan verder door de duinen en met wat omwegen ook nog even naar de restanten van de “dwangburcht”  “ ’t Huys te Nuwendore” van Graaf Floris V uit de 13e eeuw er zat nu een ketting op de toegangspoort, eerder ben ik wel eens in de toren geweest. Alles met elkaar weer een prachtig rondje en nu echt weer over de Noordkop wat eindigde na 95 km.

Geen opmerkingen: