23 mei 2024

Bijna niet van huis.


 Ik ben vandaag met heel andere dingen bezig dus een rondje fietsen staat op een heel laag pitje. Na een aantal mislukkingen besloten om te stoppen met het maken van een speciale uitnodiging, dan maar een klein rondje fietsen. Even naar Wervershoof om bij Margriet langs te gaan en daarnaast zit er nog meer familie. Het bezoek verloopt vlot en ze kletst de oren van m’n “kop”, maar met koffie en koek is het wel te doen. Na dit bezoek ga ik weer huiswaarts en zie toevallig bij zus Ans een bekende lopen, broer Ben heeft net met Aad de boot weer te water gelaten in Medemblik en parkeert nu de auto weer.


Even kletsen en weer verder, ik ga via het “Egboetswater” en zie diverse keren jonge konijntjes oversteken, zeker wel 7 of 8 keer er zijn er dus zat.


Ik steek de Papenveersloot over en maak een paar foto’s van het “meertje” vlak bij de “Amerikaanse” windmolen.

Via Hauwert, Nibbixwoud, en Wognum ga richting Wadway en dan zie ik een neef van me bij z’n woning staan, voor zover ik weet is het Theo. Ja er waren er 12 meen ik. Ik weet nog dat zijn vader, mijn oom, bij ons thuis kwam vertellen dat er weer gezinsuitbreiding was en dat het elftal nu compleet was met een reserve. Even kletsen langs de weg en toen vertelde hij dat hij samen met zijn vrouw heel veel had gelopen, o.a. naar Rome en ook al naar Santiago de Compostella, ik wist niet dat die tak van de familie ook zo sportief was.


Dan weer verder om via de Lage Hoek, waar ik een aantal Grutto’s zag die om de beurt “lawaai” maakten naar elkaar, naar Middenmeer waar de teller slechts 58 km aangaf.

Geen opmerkingen: