28 mei 2024

De vaste ronde.

 


Ik had het plan om vandaag een dagje in de tuin te slijten maar door de capriolen van afgelopen zondag is het niet verstandig om dat “goeie” voornemen uit te voeren. Een klein stukje fietsen is beter voor dat rechterbeen.  Eerst even naar de winkel waar pleisters zijn te krijgen, sorry kopen. Dan koffie en omkleden, de fiets naar buiten controleren of alles aan “boord” is en gaan met die “banaan”. Het HEM-rondje staat boven aan de lijst, weinig of geen verkeer en niet te veel hoge bermen onderweg, gisteren had ik bijna een aanrijding. Ik reed de polder in langs de Alkmaarseweg op het fietspad waar een lichte bocht naar links in zit. Dus niet te zien of daar iets aankomt, in dit geval liep daar een mevrouw met een hond vol in de remmen en alle twee van de schrik bekomen, door het hoge bermgras zie je echt niets, zei ze, en ook voor gewone fietsers is dit levensgevaarlijk maar de overheden weten wat goed voor ons is, inderdaad. Maar goed, mijn rondje ging vandaag een andere kant op.



Ik verlaat de polder en zie toch wel heel veel windmolens die beeldbepalend zijn in de Wieringermeer.

In Hoorn neem ik weer het fietspad achter de Park Schouwburg en maak een paar foto’s.


Langs de dijk wordt gewerkt door de firma Koper om de dijk wat op te vullen, het kraantje ging zelfs op één rups en kantelde bijna.



Op een bepaald moment zie ik Ed de Boer de” kanoman” aan komen . Lijkt mij gewaagd met deze golfslag, maar Ed zal wel weten wat verstandig is.


Bij Broekerhaven komt net een kraan van de familie Out de dijk op, dit bedrijf ooit opgezet door zwager Arie, daarna zijn zoon Co en nu diens zoon alweer, de tijd vliegt. Dan door Enkhuizen en verder, in de buurt van de lichtopstand,(vuurtoren) bij Andijk komt een bekende mij tegemoet rijden, Piet Kunis stoppen en kletsen, Piet is deze keer niet met zijn “Different” die had wat nukken die eerst verholpen moeten worden.


Soms twijfel ik f het droog zal blijven maar dat is goed gekomen en in de Wieringermeer zag ik een aantal vrij grote percelen aardappelen waarschijnlijk “Opperdoeser” ronden als alles weer op z’n plaats staat geeft de teller  voor vandaag 91 km aan.

Geen opmerkingen: